05.08.13

Prázdninový knihomol 2013 #5

To jako fakt? Nekecejte! Tohle není možné. Jak může být už srpen? Že je to jen špatný vtip? Prosím, ať je to jen vtip. Vymyslete nějakou konspirační teorii o tom, že nějaká mocná skupina posunula všem datum.

Čtení a knihy

     Během pátého týdne jsem dočetla jen dvě knihy. Opět. Myslím, že se na víc už nevzmůžu. Spíše jsem rozečítala. Mám hromadu knih z knihovny, které budu muset brzo vrátit, mám pocit, že vás tímhle otravuji už poněkolikáté, takže zkouším, co mě baví a co ne. A v poslední době mě teda fakt nic nebaví, nezaujme. Prostě hrůza.
     Byla jsem v knihovně, kde jsem vrátila dvě knihy a půjčila si tři. Tohle už nebudu moct dlouho praktikovat, jelikož se brzy dostanu na limit 25 knih, které mohu mít výpujčené. Tak málo? Ano, tak málo.
     Mám ale velký problém. Když jsem v knihovně, tak si půjčím knihy, které si chci přečíst hned. Dojít domů a rozečíst je. Jenže tu mám jiné, které se musí vrátit dřív, a na ty už náladu nemám. A nevím, co s tím mám dělat, protože i ty beználadové si chci přečíst. Někdy si říkám, že všechny prostě vezmu, vrátím je, a pokud bude bůh chtít, tak je v knihovně zase někdy ulovím. A budu si půjčovat jen dvě knihy! Tak. A mám plán. Dobrý plán. Hned dnes (zítra), už je totiž pondělí, ale pro mě stále je neděle, jelikož jsem ještě nešla spát, to udělám!
    Jak jsem psala výše, dočetla jsem pouze dvě knihy.
Pan Pondělí. První díl série Klíče od království (snad se to tak jmenuje). Knihu jsem rozečetla už někdy v červnu, ale nějak mě nezaujala. Sice jsem hned od začátku věděla, že je to velmi promyšlené a má to velmi dobrý nápad, nemohla jsem se začíst. Na začátku jsem se trochu i ztrácela. Skončila jsem kapitolou jedenáct. A v pondělí (první den pátého týdne) jsem Pana Pondělí dočetla. Bylo to super. Doporučuji. A z knihovny jsem si už donesla druhý díl - Úděsné Úterý. 136 stran.

Žlutý svět. Pro mě dost netypická kniha, protože to není vypravování jako vypravování. Je to takový návod do života. Recenze bude brzy, takže se nebojte, dozvíte se o této knize víc. 131 stran.

    A teď začne výčet rozečtených knih. A ještě štěstí, že se nebudu zmiňovat o těch, co mám rozečtené už dlouho a nečetla jsem je tento týden.
Čtyři poslední věci. Druhý díl série o Thomasu Calovi (snad se to tak píše). První díl se mi líbil, myslím, že jsem mu dala dokonce čtyři hvězdičky. Bylo to zajímavé, drsné a některé věci zůstaly nevysvětleny. V druhé části jsem zatím na začátku. Nemůžu se do toho dostat. Nebaví mě to. Fakt ne. Uvažuji nad tím, že to prostě nedočtu. Nechci tím zbytečně ztrácet čas. 54 stran.

15 minus. Konečně jsem vzala do ruky velmi opěvovanou knihu českého autora. A ano, baví mě. Jen na tu knížku nemám náladu. Budu se snažit ji dočíst. Opravdu! Je to napínavé, nepřijde mi to hloupé. Postavy jsou různorodé, pestré. Jen se k tomu dokopat. 133 stran.

Baltimore aneb Statečný cínový vojáček a vampýr. O této knize jsem před tím nic neslyšela. Nevěděla jsem, o čem to má být. Anotaci jsem si přečetla až doma - v knihovně na to prostě není čas. Je to temné. Morové. Bolestné. Děsivé. Válečné. Beznohé. Má to být trochu gotický román, takže proč ne? Každopádně z toho nejsem nějak moc odvařená, ale styl je docela fajn. Nepřijde mi, eh, stupidní, jestli mi rozumíte. 63 stran.

Bájná pečeť. První díl steampunkové německé trilogie. Jsem na začátku. Je to zajímavé. Vyskytuje se zde docela dost postav a střídají se mezi nimi pohledy na situaci. Zatím k tomu nemám co říct. Nechám se překvapit. Ráda bych ji dočetla během šestého týdne. 60 stran.

Celkem přečtených stran za pátý týden: 577.

Čumění a seriály.  

A filmy. Áno, tento týden jsem spíše sledovala filmy než seriály. Až uvidíte počet zhlédnutých epizod, tak se rozesmějete. Nevěděla jsem, co mám sledovat. Neměla jsem na nic náladu. Tento celý týden byl beználadový. Doufám, že se to o dost zlepší v tom následujícím. 
The Simpsons. Konečně jsem dokoukala prní sérii. Jo!! 1 epizoda.

Private Practice. Tento seríál jsem rozkoukala včera (dnes) v neděli. Je to o jedné postavě z Chirurgů. Addison Montgomery. Přišlo mi, že v Chirurzích začínala jako záporná postava, pak se stala kladnou a pak dostala svůj seriál. Private practice mi přijde jako drama o lékařích, rodičích, dětech a nenarozených dětech. Jsem zvědavá jak, a jestli vůbec, se budou postavy vyvíjet. K seriálu jako takovému mám zatím neutrální postoj - neurazí, nenadchne. 2 epizody.

Celkem zhlédnutých epizod za pátý týden: 3.

    Muhahaha. 
    Ale viděla jsem několik filmů! A to se počítá, ne? 
Jeníček a Mařenka - lovci čarodějnic. Tohle bude mít druhý díl? To jako fakt? Sice zde bylo pár vtipných momentů, ale teda nic moc.

Hellboy. Můj muž říkal, že je to parádní film. No... ale jo. Ale třeba konec jsem čekala takový... Akčnější. Propracovanější. On je tam nějaký starý bůh a zabije ho během tří minut? Ok.

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva. Hmm. Musím říct, že jsem nevěděla, že tento film vůbec existuje. Bála jsem se, že to bude hodně špatné. A ono to špatné i bylo. Zvláště zobrazení Angličanů. Jasně, tvůrci chtěli zobrazit anglické stereotypy, ale do toho časového období mi to nesedlo. Ale některé vtipy byl opravdu dobré. Akorát mě trochu zamrzelo, že docela dost vycházeli z jiných filmů, ale tyto parodické prvky byly docela neagresivně použity. Jen mě mrzí, že ten humor už není ze samotného příběhu, ale už i z parodií. Snad mě chápete.

Kurýr. Akční film. Moc na akční filmy nekoukám, ale na tohle se dívat dalo. Prostě typický akční film. Jen nechápu, proč vždy záporáci na něho nestřílejí, když mají zbraň. Raději se s ním budou mlátit. Jasně, ukáže se bojové umění. Záporáci servou hlavnímu hrdinovi triko, aby se i dámské publikum mělo na co dívat.

Králova řeč. Dlouhý film. Nijak dramatický. Ale člověk se aspoň něco dozví. Já jsem třeba o tomto králi (hlavně se mě neptejte na jeho jméno, protože si ho zase nepamatuji) nic nevěděla. Tak už aspoň vím. O jeho bratru a jeho americké milence jsem kdysi něco četla - tedy jen to, že kvůli ní abdikoval. On si stejně z tohoto období každý vybaví spíše Churchilla než krále.

Zaslaná pošta. Tohle jsem viděla snad už potřetí. I knihu jsem četla a moc mě bavila. I film. Knížku si už moc nevybavuju, takže ani nevím, jak moc velké změny tam jsou.

Kurýr 2. Všechny zachránil a všichni pak byli šťastní.

Hotel Transylvánie. Tak tohle byla pecka! Vtipný film. Nasmála jsem se u něho dost. Víc asi dodávat nemusím.

   Jsem se dneska nějak rozepsala. Pokud jste dočetli až sem, tak vám přeji krásný šestý týden. 

   A hodně čtěte!

 

4 komentáře:

  1. O môj bože Hellboy je absolútne úžasný!!! a 2ka tiež 8_) zbožňujem toho červenáča, to je tak vtipný film 8D
    Janko a Marienka sa mi tiež brutálne páčilo a hlavne vzhľad bosoriek, to bolo riadne prepracované 8P
    Ja cez leto vkuse čumím na seriály, dávam si re-watchingy. Proste sa mi nič nechce aj knihy som málo čítala, už sa to zlepšuje, ale tiež nemôžem uveriť, že už je august, strašne rýchlo to prešlo 8(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem asi měla ohledně Hellboye velká očekávání. A nebo mi to nesedlo do nálady.
      Jojo, ty čarodějnice byly pěkně udělané. :)
      Příšerně ten čas letí. Ale myslím si, že je to stejně jen nějaký špatný vtip. :o)

      Vymazat
  2. Hohoo.. víc než knihami mě teda inspiruješ seriály..:D Kvůli tobě objevuju nové seriály..:D

    OdpovědětVymazat