01.03.14

Bíglovský únor #6

To je ostuda. Tedy já jsem ostuda. 
Zkouškové jsem tak nějak zvládla, někdy úspěšně, někdy naprosto neúspěšně. Ale přežila jsem. 
Dýchám a vykazuji i jiné známky života. Ale mám pocit, že nejsem. 
(Nebude to potřeba, ale stejně, kdyby někdo toto četl brzo ráno: Myslím, tedy jsem.)
Chodím zase do školy. Zatím dokonce poctivě. Zatím jsem byla i dvakrát (víckrát to ještě nebylo) na přednášce k předmětu, který ani nemám zapsaný!
(Mám před tím totiž přednášku Obecná didaktika, tak když už tam jsem, tak si můžu poslechnout i tu další, že.)
Vůbec se mi nechce číst. Teď mě už ani nebaví seriály, i když za počet epizod se tento měsíc stydět vážně nemusím.

Tak konec vykecávání. Jdu na to.

Knihy.

Na počet přečtených knih to není tak špatné. Aspoň doufám. 
Vábení Stínu. Pokračování Syna Stínu. Bavilo mě to stejně. Doporučuji. Recenze je už napsaná, brzy ji i zveřejním. 131 stran.

Vlčí vytí. Tohle si musíte přečíst. Je to úžasné a milé a vtipné a ilustrované. Recenze je. 191 stran.

Rukopis Královédvorský. Že jsem toto nečetla, tak jsem byla vyhozena od zkoušky. Tak jsem si to tedy už přečetla. No nic moc teda. A moc to nechápu, protože tam byly epické bitvy, hromady mrtvých, useknuté hlavy a končetiny. Ale stejně mě to nebavilo. Nechápu.
Balady a romance. Jsem si ještě četla ke zkoušce, kdyby se na to náhodou zeptala. (Měli jsme to číst v semináři a já to nečetla, protože jsem tenkrát zabíjela čas Arabeskami.) 

Márinka. Jak Máj mám ráda, tak tohle mě vůbec nezaujalo. Naštěstí to mělo pár stránek.

U posledních třech knih/povídek/sbírek nejsou počty stran, protože jsem to četla na internetu a tam ty stránky nebyly. Takže k celkovému počtu by přibyly i další strany.

A rozečtených mám strašně moc. V únoru jsem zvláště porušila první přikázání: Jen jednu knihu číst budeš!
Neměla jsem náladu na čtení, tak jsem zkoušela, co by se mi mohlo líbit.

Živly Calderonu. Bavilo mě to, ale musela jsem to vrátit už do knihovny. Nestihla jsem to. Mrzí mě to, ale až si to půjčím příště, tak to dočtu. 81 stran.

Na půl cesty do hrobu. Tohle mám rozečtené už někdy od prosince. Asi. Teďka jsem to jen zkusila, jestli se mi to chce dočíst. Nechtělo. 16 stran.
  
Hra o trůny. Nebyla nálada. Vůbec ne. Jen jednu kapitolu jsem si přečetla. 12 stran.

Nenasytná. Tahle Meg Cabot se doma válela sestře, tak jsem si ji vzala a četla jsem ji ve vlaku. Jsem zatím na začátku a nevím. 57 stran.

Zakletá Ella. Tuhle knihu jsem si koupila v Levných knihách, takže když jsem jela do školy, tak jsem četla tohle, protože jsem nechtěla zničit sestřinu Nenasytnou. Moc jsem toho ale v MHD nestihla. 39 stran.

Svůdné zlo. Nechtěla jsem nějaký čas chodit do knihovny, protože jsem měla v plánu dočíst a přečíst knihy, co mám doma. Nevyšlo to. Zatím jsem na začátku, zatím je to hloupé. 41 stran.

Celkem přečtených stran za únor: 568.
Samozřejmě nebude chybět počet stran, který musím přečíst v březnu. Asi tušíte, že to bude velké číslo. 3 365 stran. Pokusím se více číst. 

Seriály.

Seriálům jsem se věnovala mnohem více než knihám.

Sběratelé kostí. (8x21) Ještě pořád to sleduji. A teď mě to ani nebaví, takže v březnu bude jen jeden díl, který mám rozkoukaný asi už týden. 5 epizod.

Agents of S.H.I.E.L.D. (1x13) Byla pauza, jinak bych snad sledovala i další díly. Nebo aspoň doufám, poslední dva únorové týdny jsem nesledovala nic. Skoro. 2 epizody.

Reign. (1x11) Taky dostala pauzu. A dostala i druhou sérii, tak doufám, že to ještě nezruší. To by mě mrzelo. 3 epizody.

Dracula. (1x4) Chtěla jsem se posunout. Třetí díl mě bavil, čtvrtý mě už zase nudil. Takže jsem se rozhodla, že nebudu nijak pospíchat. 2 epizody.

Sleepy Hollow. (1x13) Tady jsem už pospíchala hodně. A teď jsem naštvaná, že musím čekat tak dlouho na druhou sérii. To není fér. Skončilo to fakt blbě. 9 epizod.

Black Sails. (1x1) Pirátské intriky. Jen jsem to chtěla zkusit. A bavilo mě to. Problém u mě je v tom, že hodinový díl je pro mě moc dlouhý. Což ale nechápu, protože jsem schopná celý den strávit u seriálů, ale hodinový díl mi dělá problém. Neskutečné. 1 epizoda.

The Musketeers. (1x2) Zase jsem se chtěla podívat, co to bude. Není to špatné, ale jeden díl má hodinu. A další věc je, že mi ani jeden hrdina není sympatický. 2 epizody.

Intelligence. (1x6) Je to podobné Almost Human, ale nebaví mě to tolik. Přijde mi, že to berou moc vážně. A asi se mi nelíbí, jak jsou Američané tak strašně moc vepředu, a my, zbylý svět, je strašně... My jsme snad úplně zbyteční. A nemusíme nic dělat, protože Velká Amerika nás zachrání. Na druhou stranu mi to nepřijde nejhorší. Není to nudné. Ale asi to nedoporučuju. Zkusit to můžete, to vám nezakazuji. 6 epizod.

Almost Human. (1x10) Po prvním díle jsem si říkala, že to nebude asi nic moc extra, ale pak se mi to začalo hodně líbit. Bavím se u toho, těším se vždycky na další díl (kromě těch dvou týdnů). Přítel to začal sledovat se mnou a mám zakázáno se dívat na nové díly bez něho. Obyčejná detektivka z budoucnosti. Žádné heroické postavení Ameriky nebo jiného státu. Obyčejné, všední detektivní případy. 9 epizod.

Helix. (1x2) Viděla jsem jenom dvoudílný pilotní díl (zní to zvláštně) a... Ne, tohle mě moc nebavilo. Funguje to tam následovně: Nic vám neřekneme. A když vám něco řekneme, tak to bude lež. A když to nebude lež, tak vám toho řekneme jen trochu, abyste z toho mohli vyvodit špatný závěr. A tohle já nemám moc ráda. Každopádně to tam bylo chvilkami napínavé. A konec toho dílu... Možná se na ten další podívám, třeba to bude lepší. 2 epizody.

Awkward. (3x20) Chtěla jsem něco milého a krátkého. A vzpomněla jsem si, že mám tohle rozkoukané už docela dlouho. A musím říct, že i třetí série mě bavila. A teď jen čekám na čtvrtou. 27 epizod.

Star Crossed. (1x1) Po prvním díle nemůžu toho moc říct. Každopádně se chci podívat na další. 1 epizoda.

Celkem zhlédnutých epizod za únor: 69.

 Filmy.

LEGO příběh. Přítel mě donutil, abych s ním šla do kina. A musím říct, že jsem ráda, že mě donutil. Bylo to vtipné, úžasné a vtipné!! A mělo to i myšlenku. Každopádně by mě zajímalo, jestli se to líbilo i vedle sedící babičce, která tam byla s vnoučaty.

Předsevzetí.

2/25 pokračování v sériích
1/5 knih z vlastní knihovničky
11/52 dočtených knih
2340/19200 přečtených stran

Budu se snažit v březnu více číst. Každý den aspoň těch 50 stran. V lednu to šlo, tak by to mělo jít zase.
Mějte se famfárově a hodně čtěte! 

2 komentáře:

  1. Já jsem na tom stejně, mám rozečteno spoustu věcí a rozkoukáno spoustu seriálů, ale nic z toho mě úplně nechytlo. Na Draculu taky koukám - a taky jsem se sekla u čtvrtého dílu. A díky, žes mi připomněla seriálové Mušketýry, úplně jsem na ně zapomněla. Jdu to napravit:) I když bych měla číst ty resty, co tu mám. Nebo redigovat knihu... Jsem nenapravitelná:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. :)
      Vždycky si říkám, že další měsíc to bude lepší, a není. :o)
      Snad se ti budou Mušketýři líbit.

      Vymazat