01.11.15

Bíglovský říjen #21

*pije kafe a přemýšlí nad tím, jakou větou začít*

*napsala už několik vět a pak je smazala*

*znovu se napila*

Knihy.

V říjnu jsem četla docela dost. Podle mého čtecího diáře jsem četla každý říjnový den! Mám i pocit, že když chodím do práce, tak toho přečtu víc. Jak mám málo času, tak si to čtení užívám a snažím se každý den aspoň dvacet minut číst. Ani se do toho nemusím nutit!


Temné hory jsem po dlouhé době konečně dočetla. Měla jsem z toho fakt radost. A dokonce se mi to i líbilo. Názor na Temné hory jsem napsala, pokud vás zajímá, najdete ho na blogu. 137 stran.

Čekání na zázrak je třetím dílem série Mezi nebem a zemí. Zase jsem zvládla dočíst jednu sérii. A tuhle jsem měla ráda, taková oddechovka, u které nemusíte přemýšlet. Budu na ni vzpomínat v dobrém. Názor na Čekání na zázrak je také na blogu. 237 stran.

Napravený hříšník je harlekýnka. Jo, dala jsem se na harlekýnky. Ale jen na historické romance, jiné nečtu. Bohužel tahle byla docela nudná. Fakt nic moc. Ale četlo se to dobře, to jo. 262 stran.




Kruté stroje jsou třetím dílem série Kladivo na čaroděje, který už nenapsal Jiří Pavlovský. Názor už mám napsaný, jen musím ještě opravit text a zveřejnit ho, takže nějaký čas to bude trvat. Ale ve zkratce: líbilo se mi to, bylo to vtipné, jen tam bylo moc textu. 173 stran.

 Marťan je pro mě knihou měsíce! Bavilo mě to hodně, při čtení konce jsem byla hodně nervozní. Ty technické věci mi nevadily, bylo to zajímavé a uvěřitelné. Muž Marťana přečetl rychleji než já a líbil se mu také - přijde mi, že jemu se moc knih nelíbí. Ráda bych k tomu napsala více, ale znáte mě, pokud nic psát nemusím, tak to nepíšu. A k filmu: líbilo se to mně i muži, je to zdařilá adaptace. Knihu jsem dočetla několik hodin před filmem a i tak jsem to prožívala. 335 stran.

Ashblanská paní je další harlekýnkou (doma mám ještě dvě). Tahle se odehrávala ve středověku. A byla tam magie! Léčivá magie. A furt tam žvanili o sexu, ale skutek utek. Hlavní hrdinka pořád říkala, že kdyby hlavní hrdina chtěl, tak si jí vezme a ona s tím nic nenadělá. No, nechtěl. Bylo to o něco lepší než Napravený hříšník, ale i tak to bylo špatné. (Jsem zvědavá, co mě čeká u těch dalších dvou.) 262 stran.

A mám jen jednu rozečtenou knížku!

    Krycí jméno Verity je po dlouhé době nový recenzní výtisk. Na tuhle knížku jsem se těšila, protože (skoro) všichní jí dávají pětihvězdičky. Jsem zatím jen na začátku, který je schopný lidi odradit, moc se tam toho totiž neděje. Ale nebudu zatím soudit, spousta knih má začátek nicmoc a pak se to rozjede. Uvidím. Pak se samozřejmě těšte na delší názor (když je to recenzák, tak prostě musím). 66 stran.





 Celkem přečtených stran za měsíc říjen: 1472

Seriály.

Jsem si myslela, že moc seriálů nestihnu. Čtrnáct dnů jsem jich stíhala hodně, dalších čtrnáct dnů se mi na nic nechtělo koukat.
Suburgatory (3x05). Tenhle seriál mě pořád baví. Jeden díl má dvacet minut, takže si to můžu klidně pustit před spaním a nestihnu u toho usnout. Už sleduju poslední sérii. 38 epizod.

Stalker (1x20). Poslední epizoda skončila dost otevřeně. Docela by mě zajímalo, jak to měli tvůrci naplánované. Ale na druhou stranu mám dokoukaný další seriál! 1 epizoda.

Awkward (5x09). Tohle se snažím pravidelně sledovat. 5 epizod.

Faking It (2x19). A tohle také. 5 epizod.

Young & Hungry (2x20). Nečekaně i tohle. Dokonce i myslím, že jsem dokoukala sérii, ale jistá si tím moc nejsem. Měl by být ještě nějaký díl, ale ten jsem nikde nenašla, tak nevím, nevím. 3 epizody.

Blindspot (1x03). Tohle sleduji s mužem, ale jak jsem psala, posledních čtrnáct dní na seriály nekoukám, takže se neposunuju v sérii tak, jak bych měla. 2 epizody.

Akta X (2x03). S mužem jsme začali sledovat Muldera a Scullyovou. Od začátku. Než to celé zhlédneme, tak bude léto. 25 epizod.

The Big Bang Theory (9x03). Musím dokoukat ty odvysílané epizody, jsem úplně na to zapomněla! 2 epizody.

Scream Queens (1x03). Ani nevím, proč jsem to nesledovala pravidelně. Je to taková prima blbina. Uvidím, co tam bude dál. Někdy. 1 epizoda.

The Bastard Executioner (1x04). Tenhle seriál mě trošku nudí. 1 epizoda.

Limitless (1x02). Zatím stále nevím, co od toho čekat. Druhý díl mě bavil, ale ne zas až tak moc. 1 epizoda.

Quantico (1x02). Novinka. První dva díly mě bavily hodně. Pak jsem nějak na ten seriál zapomněla, ale dneska se na další díl podívám. (Aspoň doufám.) Uvidím, co z toho bude. 2 epizody.

Celkem zhlédnutých epizod za měsíc říjen: 85.
 
 Příště si musím nastavit stopky, abych věděla, jak dlouho tohle píšu. 
Během listopadu bych ráda zase napsala článek Nutně-přečíst-hned-teď #2, ať mám představu, co budu číst. Do knihovny stále nechodím, takže je reálnější, že ty knížky vážně přečtu. Možná se do své knihovničky mrknu už dnes.
Čeká mě poslední měsíc zkušební doby, tak mi držte pěsti, aby mě nevyhodili, nějak si na knížky vydělat musím, že jo.

Mějte se krásně a hodně čtěte!
 

3 komentáře:

  1. Přečetla jsi toho dost. A tvoje hodnocení červené knihovny mě upřímně rozesmálo. "No, nechtěl". :)
    Tyjo, žádný z těch seriálů neznám, ale správně bych neměla začít hledat, o čem jsou, protože už takhle toho mám rozkoukanýho až až:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala, že jsem toho zvládla hodně, ačkoli jsem fňukala, že číst vůbec nestíhám. :D
      Podívej se na nové seriíly, podívej se na nové seriály, podívej se na nové seriály! :o)

      Vymazat
  2. Bětka, Cecilka:
    Děvčata, nemluví z vás trochu závist? Nebo zhrzená profesionální ješitnost, když vidíte, že vysokoškolsky nestudovaná sl. Slavíčková má jeden z nejlepších literárních blogů u nás? A že jí nesaháte - myslím teď vaše blogy - ani po kotníky?
    Ano, v jejím článku je několik chyb a určitě to i jí samotné vadí. Proč by ji to ale mělo zakazovat psát o chybách v knihách. Víte, přijde mi dost divné, že vám, údajným bohemistkám, chyby v knihách nevadí. Nevím, ale předpokládám, že když si půjdete koupit auto, budete chtít, aby mělo vše, co má mít. A když třeba po čase zjistíte, že mu chybí brzdové válečky, mávnete snad nad tím rukou a řeknete si, že se prostě auto občas úplně nepovede, protože je to složitá věc? Asi ne, ale budete chtít za ten zmetek auto nové. Proč vám tedy nevadí zmetkovitost u knih?
    Já nevím, jak to chodí v nakladatelstvích, nevím, co dělá redaktor nebo korektor a ani mě to nezajímá, stejně jako mě nezajímá, kdo montuje ve Škodovce výfuky. Chci prostě auto s výfukem a knihu bez chyb. Je to tak složité pochopit?
    Myslím, že by vám neuškodila trocha objektivity - co se např. slohu a stylistiky týká, mohly byste se od sl. Slavíčkové učit...
    www.haiku-etc.bloger.cz
    Jan Hofírek

    OdpovědětVymazat