03.08.15

Bíglovský červenec #18

Přemýšlím, jak originálně napsat, že je další měsíc v ...
Ano, přesně tam.
A už se nevrátí.
V červenci jsem hodně četla a málo se dívala na seriály (to budete ještě koukat), byla jsem na několik pracovních pohovorech (neúspěšných) a na jednom (mém prvním) knižním sraze v Brně - ráda bych poděkovala všem, co si tam se mnou povídali (zbytek je mi ukradenej). Takže moc děkuji a někdy se snad zase sejdeme.

Knihy.

Byla jsem tak čtenářsky akční, až se mi podařilo dočíst deset knih. Mohlo jich být jedenáct, ale poslední den v červenci jsem jela pryč a ve vlaku se mi vůbec nechtělo číst.
A teď jsem si vzpomněla! Každý červencový den jsem si četla! Jen jeden den to byla pouze jedna stránka - musela jsem se donutit vzít knížku a tu stránku přečíst, ale jsem za to ráda. V srpnu tohle už nezopakuju, protože jsem první dva dny nečetla.



Jablečný koláč naděje mě ze začátku nenadchl, ale pak jsem to přečetla rychle. Možná až moc rychle, protože mi určitě uteklo dost zajímavých myšlenek. Líbilo se mi to hodně, ale musím říct, že teď, jak tohle sepisuji, si z toho už moc nepamatuji. Takže někdy v budoucnu si to budu muset přečíst ještě jednou a pomalu. 184 stran.

Město mrtvých je druhý díl ze série Kladivo na čaroděje. Podle mě to bylo lepší než Magie pro každého. Bavila jsem se hodně. Do toho upoceného počasí se to hodilo, protože to bylo akční, takže jsem zapomněla, že je nějaké horko. Možná jsem se zapomněla i potit. 135 stran.

Pohádkovou knihu legend si konečně můžu odškrtnout ze svého Nutně-přečíst-hned-teď seznamu. Líbilo se mi to, vůbec mi nevadí, že ta knížka je pro malé holčičky. A knížka jako artefakt je krásná. A druhý díl už mám doma. A těším se hodně. 113 stran.





Girl Online je další odškrtnutou knihu z mého seznamu knih. Hurá! S tou jsem se dlouho trápila. Přes polovinu knihy jsem se nudila, ale ten konec mě bavil, byla jsem napjatá, jak to dopadne (nějakou tu představu jsem měla). A nakonec jsem ji nehodnotila ani tak špatně - jde to se mnou z kopce. Každopádně svůj názor mám už sepsaný (a dokonce i opravený), takže se můžete těšit. 145 stran.

Hra o trůny je už také odškrtnutá. Tři roky to trvalo, ale konečně jsem ji dočetla. Bavilo mě to hodně (trochu ke konci jsem s tím bojovala) a teď se těším na druhý díl, ale chci nějaký čas počkat, aby mě to po pár stranách nezačalo nudit. Samozřejmě že mám ráda Daenerys a Tyriona. A Aryu. A nepište mi žádné spoilery, jinak mi budete proplácet knížky! 237 stran.

Bellman & Black byla pro mě docela zvláštní kniha. Bavilo mě to, četlo se to dobře a hodně rychle. Ale nějak nevím, co jsem si z toho měla odnést. Asi jsem fakt hloupá. Každopádně i tak to bylo dobré. Na goodreads to nemá moc dobré hodnocení, ale předpokládám, že to je tím, že všichni měli velká očekávání. A hodně se mi líbí obálka. 373 stran.





Pusheen má stejný životní styl jako já. A je mi jedno, že je to jen komiks a že tam moc písmenek není. Já si to i tak započítám! Tak! Je to vtipné, je to roztomilé, je to super. Dokonce i mému muži se to líbilo, takže to nemůže být špatné. No ne? No ano. 185 stran.

Zapletený je erotický román. Pohlavních styků je tam dost. Přečetla jsem to během jednoho dne. Bavila jsem se. Dokonce jsem na to napsala i podrobnější názor, takže se můžete těšit. 214 stran.

Ostrov lhářů mě nebavil. Tečka. 245 stran.



 









Longbourn je zajímavá kniha. Příběh se odehrává v příběhu Pýcha a předsudek. Hlavními hrdiny jsou služební. Autorka ukázala, jak to nebylo lehké pro ty, co se dobře nenarodili. Takže se služebnou Sárou budete prát prádlo v louhu a budete nadávat Elizabeth za to, že se zase někde courala, protože to bahno nechce jít dolů. Ale romantika je tu také. Líbilo se mi to hodně. Doporučuji. 390 stran.

Rozečtených knih mám na své poměry málo. V srpnu budu muset víc rozečítat.


Královnu Tearlingu jsem opravdu moc chtěla stihnout, nechybí mi ani sto stran. Škoda. Dlouho jsem ji měla v červenci rozečtenou, dost mi vadí dlouhé kapitoly. Asi jsem fakt rozmazlená dětskými knihami. Každopádně v srpnu to už dočtu. 357 stran.

Případ ztracených duchů je dětská kniha. Jen jsem se chtěla na ni podívat, ale nějak se mi stalo, že jsem ji rozečetla. Je to vtipné a má to obrázky. 32 stran.

Celkem přečtených stran za měsíc červenec: 2 610.


Seriály.

Ani jsem tomu nemohla uvěřit, ale mě se na seriály dívat nechtělo. Divné.

Scream (1x01). Novinka. První díl mě docela bavil, ale moc nadšená jsem z toho nebyla. Asi musím zkusit další, ale četla jsem, že ten druhý díl je dost podobný tomu prvnímu, tak mám strach, že to bude každý díl stejná vyvražďovačka, 1 epizoda.

UnReal (1x08). Tohle mě pořád baví. Už mi chybí jen dva díly do konce série. A příští rok bude druhá, tak jsem dost zvědavá, jak ta první skončí. 4 epizody.

Game of Thrones (1x10). Když jsem dočetla knihu, mohla jsem se konečně podívat i na seriál. Vůbec mi nevadilo, že jsem se na to dívala dva dny po tom, co jsem to dočetla. Bavilo mě to, líbilo se mi to. Ale jak u knihy, tak u seriálu mě moc nebavil konec. 10 epizod.

Celkem zhlédnutých epizod za měsíc červenec: 15.


Tak to by bylo k červenci vše. Doufám, že jste ohledně "mých seriálů" překvapení stejně jako já. 
Přeji vám, abyste měli srpen podle svých představ.

Mějte se pěkně a hodně čtěte!
 

6 komentářů:

  1. No, to jsi toho za červenec přečetla skoro tolik, co já přečetla za letošní rok.. :D
    A to tvoje "shrnutí" Ostrova Lhářů nemá chybu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, byla jsem pilná čtenářka. Ale srpen bude o dost horší.
      Když já byla líná se o tom rozepisovat. :D

      Vymazat
  2. Ze seznamu na přečtení zbývají už jen tři knížky. To je dobré skóre. A tu druhou Ever After High přečteš dostatečně včas na to, aby sis pořídila přeložený třetí díl. (Tím nemyslím, že to musíš dát do 10. srpna, to ne, ale bylo by to drsné.) XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhou knihu Ever After High budu číst až tak na podzim, možná ještě později. Nerada čtu série v kuse. :o)

      Vymazat
  3. 10 knih, z nicž jedna je Hra o trůny? Wow. Prostě...Wow :D A moc se mi líbí Tvůj červencový výběr, několik knih jsem si poznamenala a snad se k nim dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, ale Hru o trůny jsem měla rozečtenou už tak tři roky, v červenci jsem dočetla posledních cca 200 stran, kdybych to ale přečetla v červenci celé, tak pak by to bylo wow. :D
      Jsem ráda, že tě něco zaujalo, docela by mě zajímalo, co přesně. :o)

      Vymazat