09.02.14

JENNIFER PROBST. Manželská smlouva

    Manželství #1


    Manželská smlouva mi byla doporučena, když jsem chtěla číst něco oddychového, hloupého, romantického a... Prostě jsem si chtěla přečíst blbý bračínek. A přesně to vám Manželská smlouva dá. 
       Alexina rodina potřebuje peníze, aby mohla splatit hypotéku na dům. Nick potřebuje manželku na rok, aby zdědil celou firmu. 
   Znají se od dětství - Nick Alexe zlomil srdce. To blonďatí hezouni dělají, no. Alexa ho za to nenávidí. To ženské dělají, no. Tak je samozřejmé, že se dohodnou - Alexa si vezme Nicka, který jí za to dá peníze. 
   Jedna podmínka této smlouvy je, že nebudou mít s nikým sex. Musím vám říkat, o co tam půjde?

    Dva pohledy na příběh - Alexy a Nicka. Nic nového pod sluncem. Postavy také nebyly nijak výjimečné. Plusové body můžeme dát autorce za to, že Alexa nebyla naivní slepice. I když... Pro cyniky bude naivní hodně. Věřila na nehynoucí lásku a motýlky v břiše. Ale nebyla to taková ta naivka, co kdekomu podlehne a zamiluje se bezhlavě. I když myslím, že to přesně udělala. Hmm. *zamyšlený výraz* A když to tedy udělala, aspoň o tom přemýšlela racionálně. 
    Nick byl cynik. Otec se o své děti moc nestaral, měl bokovky a jejich matka také nebyla nejmatkovatější. A když Nick viděl, jak jim rodina nefunguje, tak si tento fakt zobecnil a usoudil, že žádná rodina nefunguje. Nebo aspoň nebude fungovat napořád. A to znamená, že nemůže mít trvalý vztah a děti. 

    Zase máme tedy postavu muže, kterému bylo v dětství nějakým způsobem ublíženo. A toto ublížení trvá i do dospělosti, kdy dojde k prozření. To tu bylo hodněkrát. A ještě hodněkrát to tu budeme mít, protože nelze vymyslet jinou mezipohlavní zápletku. A kdybychom náhodou četli o tom, jak jsou oba hlavní hrdinové úžasní a normální, psychicky odolní, zamilovaní, šťastní, tak tu knihu raději spálíme, protože nás ta idyličnost bude jen dráždit. Psát originální romantické knihy asi není jednoduché.

   V romantických knihách bývá sex. V některých je dokonce tolik sexu, že se tomu říká román erotický. Jako by to nebylo jedno. Jedno bez druhého být nemůže.
   Sexu v této knize bylo hodně. A byl obyčejný. Žádné zvrácenosti nečekejte. A to tam měli i psa! Takže nuda. A musím se přiznat, že nevím, jestli bylo řečeno, zda má velký penis, nebo nemá. Bez velkého penisu nemůže být žádný velký román a já nevím, jestli tohle velký román je! Takže si to přečtěte a pak mi řekněte, jak to tedy je.

    Autorka se také vyjadřovala k ideálu krásy. Nick chodil pouze s modelkami, se kterými nerad chodil na večeře, protože vůbec nejedly. Alexa je hubená, ale také oblá na správných místech. A jí normálně, čehož si Nick cení. A když se vyskytla pasáž, ve které Nicka píchaly boky vychrtlé modelky, tak je jasné, co máte, čtenářky, hlavně vy vychrtlé, dělat - najíst se  a zaoblit se. To samozřejmě říká autorka, já mlčím jak hrob.

    Naštěstí byla Manželská smlouva aspoň trochu vtipná. Autorka také vsadila na fakt, že muži s malými dětmi jsou roztomilí. Takovým momentům se bude smát kdejaká žena.Tohle přečtete rychle bez nějakého spěchu. Nemusíte u toho myslet. Čtení mě bavilo, ale je to jen další harlekýnka. Dávám dva a půl povadlých penisů. A myslím si, že je to až zbytečně moc.

4 komentáře:

  1. povadlých penisů? Are you kidding me? :D :D :D Ja som knihu čítala tento týždeň a celkom fajn. Nič svetoborné, ale oddychové a čítalo sa to v podstate samo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak říkáš. Nic extra, ale na odreagování to stačí. :o)

      Vymazat
  2. Znie to vtipne 8D Námet aj keď tuctový, tak mňa aj celkom zaujal. To prevedenie neviem či by mi nepripomínalo 50 Shades a takého mám na dlhší čas už dosť 8D ale určite by to mohlo byť pre mňa niečím zaujímavé.
    Pekná recenzia 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, jako Fyfty Šejds to není. Nesnaží se jí naplácat. :o)
      Klasická harlekýnka bez BDSM. :)

      Vymazat