01.02.14

Bíglovský leden #5

Ještě mi neskončilo zkouškové.
Kník.
Ale myslím, že jsem toho během ledna přečetla docela dost. Mohlo toho být víc, to ano. Bohužel mám pocit, že jak jsem hezky tento rok začala, tak v únoru už to bude horší. 
Dnes se nechci vykecávat v úvodu, protože stejně nevím, co říct.

Knihy.

Světe, div se. Dočetla jsem celkem šest knih! Chěla jsem jich dočíst víc, ale poslední týden jsem už tolik nečetla. A byla jsem nemocná, tak jsem jen sledovala filmy. Škoda.
Ukolébavka. První dočtená kniha roku 2014. Měla jsem ji rozečtenou z prosince. Vzhledem k tomu, že jsem při jejím čtení měla čtrnáct dní pauzu, tak už mě ten konec tolik nebavil. Ale začátek byl fajn. Docela mě mrzí, že knihy od Sarah Dessen se u nás moc nevydávají. 119 stran.

Kníže z mlhy. Zafón! A první rozečtená kniha v roce 2014. Čtení mě bavilo, ale ne tolik jako čtení Mariny. Stejně vám to doporučuji. Povídání najdete na blogu. 175 stran.

Kniha ztracených věcí. Tak tohle bylo moc příjemné čtení. Malý chlapec se dostane do pohádkové země, tak trochu podrazem, a zažívá tam dobrodružství. Takhle napsané to zní hrozně, ale je to mnohem lepší a hlavně tam jsou důležité myšlenky - dospívání, vyrovnání se smrtí rodiče, atd. Pokud jste nečetli, zkuste to. 299 stran.

Cesta věčnou nocí. Druhý díl. Moje první pokračování v sérii v tomto roce. Více se dočtete někde tady na blogu. A vypadá to tak, že to nakladatelství opravdu zkrátilo. A zajímalo by mě proč. Zas tak moc stran ta knížka neměla, ne? 219 stran.

Syn Stínu. Druhá rozečtená série v tomto roce. Já se nepoučím. Nikdy. Ale... Bylo to moc fajn a jsem ráda, že jsem po tom v knihovně sáhla. Více už také najdete na blogu. 249 stran.

Manželská smlouva. Chtěla jsem si přečíst něco hloupého, abych nemusela myslet na školu. Hloupé to bylo a na školu jsem myslet přestala. Takže to splnilo účel. Něco o tom napsáno bude. 210 stran.

Chtěla jsem mít rozečtenou vždy jen jednu knihu, že? Ale ze začátku se mi to vážně dařilo! Opravdu! To jsem se totiž snažila. 

Skočný příliv. Já tohle snad nikdy nedočtu. A je to recenzní výtisk. Snad v únoru. 96 stran.

Vábení Stínu. Pokračování Syna Stínu. Ze začátku mě to bavilo, ale teď jsem v půlce a nějak mi nejde se posunout dál. Druhý díl jsem začala číst moc brzo. Měla bych tam mít tak půl roku pauzu. 165 stran.

Hra o trůny. Tak moc jsem to chtěla rozečíst, až jsem to konečně rozečetla. Čte se to dobře a rychle. Jen se tomu moc nevěnuji, protože na to není čas. Kdysi jsem to začala číst a zatím jsem se nedostala k tomu, co jsem ještě nečetla. Ale to mi nevadí, protože mě to baví. A nejvíce fandím Daenerys! 240 stran.

Celkem přečtených stran za leden: 1772
Pozor! Splnila jsem svůj měsíční limit. A ještě jsem přečetla něco navíc. Ale... Mám pořád rest z prosince. O 172 stran menší - chybí mi už jen 733 stran. A v únoru jich musím přečíst 2 333. 
Budu ráda, pokud zvládnu 1600, o čemž dost pochybuji.

Seriály.

Sběratelé kostí. (8x16)  Přítel pořád otravuje, ať se na to díváme. Já se na to také ráda dívám, to nepopírám. Ale on otravuje. A díváme se na to, když večeříme nebo obědváme. A na začátku je to vždycky kvůli těm mrtvolám poněkud nechutné. A teď mě napadá: Mrtvoly tam mají opravdu nechutně a detailně zpracované, ale ten porod Kristin, co tam byl, ten byl tak nerealistický, až se mi tomu nechtělo věřit. Zvláštní. 35 epizod.

Angel. (1x01) Haha. Sledovala jsem Buffy, ale Angela nikdy. Tak jsem si řekla, že se podívám alespoň na první díl. Nic moc. 1 epizoda.

Agents of S.H.I.E.L.D. (1x11) Skončila vánoční pauza a jsou nové díly. A já zatím viděla jenom jeden. Ale nemám ani moc náladu. Únor to jistí. 1 epizoda.

Once Upon a Time in Wonderland. (1x8) Mě tenhle seriál prostě baví. A na další díl budu muset čekat. Dlouho. A ono to skončilo tak napínavě! 5 epizod. 

The Big Bang Theory. (6x21) Nějak nemám náladu v tomhle seriálu pokračovat. Aspoň bych mohla dokoukat tu šestou sérii, ale... Nějak mi ty seriály teď nešmakujou. 6 epizod.

The Vampire Diaries. (4x4) Chtěla jsem v tom pokračovat. Ale jeden díl mi stačil. Tak až zase někdy jindy. Třeba za rok. Nebo až mě budou více bavit seriály. 1 epizoda.

Celkem zhlédnutých epizod za leden: 54

Filmy.

Byla jsem nemocná, tak jsem sledovala filmy. A velmi hloupé. A romantické a tak. No...

Dívčí války. Ehm.. O čem to bylo? Eh. Hrála tam jedna z PLL. Ta, co má něco s tím učitelem.

Moderní Popelka. Byla jednou jedna píseň. Hrála tam ta stejná herečka. Bylo to hloupé, ale aspoň to nebylo brané tak vážně. Trochu jsem se zasmála.

Jak ukrást nevěstu. Romantický film o dospělých. Takže rozhodně lepší než předešlé dva filmy. Myslím, že jsem to už kdysi viděla.

Pod jednou střechou. Tohle bylo docela i vtipné. Když já dostanu dítě na hlídání, naštěstí se mi to stává jednou za uherský rok, tak také nevím, co mám dělat. Posledně se mi to dítě smálo, že nevím, jak mu mám nasadit plínku. Teď se mi můžete smát i vy.

Souboj titánů. Remake z roku 2009. Bylo to strašné. Bylo to hodně strašné. Příšerné. Odporné. Nudné a neskutečné hloupé. Brrr.

27 šatů. Kdysi jsem to už viděla. K nemoci se to hodí.

Kouzelná romance. Také jsem to kdysi už viděla. Ta veverka tam byla nejlepší. Doufám, že za svou roli dostala Oscara.

Šťastný Nový rok. Takový ten typ filmu Láska nebeská. Nebylo to nejhorší, ale nějak mě to moc nenadchlo.

Holky na tahu. Tak tohle byla hodně velká blbost. Čekala jsem komedii, ale bylo to takové... Tragikomické drama. Asi to nějakou myšlenku mělo. Nějak nemůžu fandit holkám, co jen fetujou a šukaj. A jsou ještě blbé.

Králíček bez oušek. Kdysi jsem už viděla. Klasická romantická komedie, kdy se na začátku nemají rádi a pak spolu chtějí být. A jsou tam dramata.

Kuře s ušima. Pokračování Králíčka bez oušek. Bylo to o stárnutí, o nudě ve vztahu. Musím říct, že mě to docela nudilo. Asi to bude tím, že jsem nedávala moc pozor, co se tam děje.

Elizabethtown. Zase jsem nedávala pozor. Takže mě ten film moc nezaujal. Třeba se někdy podívám znovu.

Hlavně nezávazně. Další film bez pozornosti. Asi se budu moct dívat na film, jen když vážně chci, a ne jen v době, kdy chci nějak zabít čas.

Všechny tyhle filmy jsem zhlédla během jednoho týdne. A ještěže si je zapisuju, protože bych si určitě nevzpomněla, na co jsem se dívala.

Předsevzetí.

Sem si hezky napíšu, jaký je můj progress v předsevzetích, která jsem si na začátku roku dala.

6/52 knih
1/25 pokračování
0/5 knih z knihovničky
1772/19200 stran 

Přeju vám, abyste měli únor lepší, než byl leden. Těm, co mají ještě zkouškové, přeji, aby nezešíleli a zvládli všechno. 

A hodně čtěte!

6 komentářů:

  1. Ukolébavku si chci přečíst. =) Já koukám na OUaT, ale na spine-off ne, ale možná se někdy kouknu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sarah Dessen mě baví, takže schvaluji a doporučuji. :)
      OUaT jsem viděla asi kdysi jen 3 díly, pak to začalo být populární a přestala jsem. Ale mám v plánu to zase začít sledovat. Někdy. :D Wonderland mě baví hodně, ale dost lidí nadává na grafiku - jasně, není nic moc, ale příběh se mi fakt líbí. :o)

      Vymazat
  2. Na Hru o trůny si určitě udělej víc času. Rozhodně to stojí za to ;).
    Na Agents of SHIELD jsem úplně zapomněla. Musím to dokoukat. Alespoň mám co dělat, když má teď Grimm měsíc pauzu :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ke Hře o trůny se pořádně dostanu až tak koncem února, tak doufám, že se mi to ještě bude chtít číst. :D
      Taky jsem na ně zapomněla, ale po Vánocích byly zatím jen dva díly, takže dohánění nebude nijak veliké. :o)

      Vymazat
  3. Hra o trůny ♥ Jsem u třetího dílu a vůbec nemám čas číst, buuu :'c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To aby si člověk na takovéhle velké knížky vzal dovolenou! :o)

      Vymazat