06.12.13

RAINE MILLER. Nahá

Aféra Blackstone #1       

    Erotické romány čtu ve chvílích, kdy si chci odpočinout a nechci číst o ničem násilném a hlavně složitém - erotické romány jsou jednoduché dostatečně.
    O Nahé jsem věděla pouze to, že existuje. A když jsem Evu, zdravím, požádala, aby mi půjčila něco z té erotiky, dostala jsem tuto drobnou knížečku.

    Brynne je studentka restaurátorství a přivydělává si jako modelka - fotí umělecké akty. Není nic vidět a mužům se to hodně líbí.
     Na výstavě svých fotografií se seznámí s Ethanem Blackstonem, majitelem bezpečnostní agentury, který si jednu fotografii koupí. Odveze ji domů a od druhého dne ji začne zvát na rande. A také do své postele. Brynne Ethanovi podlehne, ale oba mají svá tajemství. 
     Vypravováno je to ich-formou z pohledu Brynne. Takže nevíme, jaké myšlenky má Ethan. Ale vzhledem k tomu, co dělal s Brynne, je to asi zcela jasné, na co myslel. 
     Nahá je nerozpracovaná. Značně uspěchaná. Potkají se. Druhý den souloží. Třetí den souloží. Souloží. Souloží. Malé drama. Souloží. Souloží. Velké drama. Konec. 
    Erotické scény jsou mnohem rozepsanější než psychologie postav. A to ty scény nejsou nijak dlouhé. Popisy prostředí takřka nenajdete. Jsou tam, jen aby se neřeklo. V každé knize jsou přeci popisy prostředí, tak já budu mít také nějaké popisy prostředí. Tak! 

    Brynne jako hlavní hrdinka na mě nepůsobila sympaticky. Kdysi se jí stalo něco ošklivého, co se týká sexu, ale detaily nám autorka neřekne, takže Brynne ani nemůžeme moc pochopit. 
    Ethan je bohatý a děsně sexy. A je velmi dominantní. A bývalý voják.
    Během čtení jsem nechápala, co Ethan na té Brynne má. Proč se do ní zamiloval a proč má erekci, jen si na ni vzpomene. Jejich škádlivé slovní přestřelky mi nepřišly škádlivé a ani trochu vtipné. Přitom se jim oba tak smáli. Autorka chtěla, aby to mezi nimi tak bylo, tak, čtenáři, nad tím vůbec nepřemýšlej a jen čti! 

     Zajímá mě, jak se tento příběh bude vyvíjet dál. Jsem zvědavá, jestli autorka přijde s něčím zajímavým a nečekaným. Tento díl bohužel zajímavým nebyl. Dávám jednu a půl hvězdičky. Bylo to krátké (což je ale i mínus) a rychle se to četlo. Je to prostě jen harlekýnka v hardbacku.
    

4 komentáře:

  1. Můžu se zeptat proč čtete tyto knihy, když je evidentně těžko snášíte? :D Tento žánr nečtu, nejsem obhájce. Nicméně nerozumím, proč je na této podstatě založen celý blog :D Náhodně jsem vaše 'dílo' našla a nestačím se divit. díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celý blog na tom postaven není - mám tu i kladné recenze.
      Víte, nikdy nevím, jestli ta knížka bude opravdu špatná, dokud si ji nepřečtu. A samozřejmě si nejdříve musím přečíst knížku, abych na ni mohla plivat špínu, bez přečtení se to prostě neobejde.
      Další věc je, že se snažím najít důvod, proč jsou tyto knihy tak oblíbené, tak čtené, takže je čtu.

      Jinak ano, už mě to také přestává bavit, takže si chci teď číst jen to, co chci, a o čem mám tušení, že bude dobré. Už nechci knížky číst jen proto, abych si potvrdila, že jsou opravdu hloupé. :o)

      Stačí má odpověď, nebo chcete, abych byla popisnější?

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, proč jsem byla ped tím v modu anonymu.. Pardon x) Vřelé díky za odpověď ;)

      Vymazat