03.09.13

Prázdninový knihomol 2013 #9 a Konec

    Na poslední (devátý) týden jsem si naplánovala docela dost věcí. Neudělala jsem ani jednu. Nějaký nemoc se na mě dostal. Spala jsem a koukala na seriál. To byl devátý týden prázdnin. A ještě koncert Emilie Autumn ve Vídni - i kdybych měla horečky a umírala bych, tak bych si ho nenechala ujít. Naštěstí na takový scénář nedošlo.


Čtení a knihy.

    Měla jsem v plánu číst Atlas mraků. Samozřejmě jsem se k němu vůbec nedostala. Jediná kniha, kterou jsem během devátého týdne četla byla Cinder, která mě hodně baví, což jsem ani moc nečekala. Bohužel jsem neměla náladu na čtení, takže jsem ji nedočetla, ale chtěla jsem. Cca 272 stran.

Celkem přečtených stran za devátý týden: 272.

Čumění a seriály.

    Po dlouhé době jsem se pustila do nějakého seriálu. A také jsem viděla nějaké ty filmy.

Chirurgové. Sledovala jsem je, když byli v televizi. To jsem byla ještě mladá. Začala jsem je sledovat od prvního dílu a baví mě, i když tyto díly vidím podruhé. (Nevím, kolik dílů jsem kdysi viděla, zatím  je znám.) Akorát teď si tak uvědomuji, že v tomto seriálu jsou nejlepší specialisté v celé zemi - nejsem si jistá, jestli tím myslí celé USA, nebo jen ten konkrétní stát. Každopádně nebojte, v Seattlu se o vás postarají dobře. 42 epizod.

Celkem zhlédnutých epizod za devátý týden: 42.

    A teď filmy. Než uvidíte ten seznam, tak vám musím říct, že jsem si chtěla vymýt mozek.

BRATZ. Všechny hlavní hrdinky jsou tak dokonalé, krásné, úžasné a přátelské. Pokud chcete, aby vás bolely zuby, koukněte se na tento film. Myslím, že nejlepší tam byla čivava a slon.

Camp Rock. Kdysi jsem to už viděla. Hlavní hrdinka se stydí za svou matku kuchařku a všem lže. Sice na to lehce doplatí, ale stejně má hodně přátel. Takže... Poučení zní: Když umíte zpívat, můžete lhát o své normální rodině.

Camp Rock 2. Až budu mít partnerský problém, tak si o tom s přítelem zazpíváme. A pak budeme zase šťastní a spokojení.

Ladíme! Zas tak moc se mi to nelíbilo, ale když vás bolí hlava, tak to jde. Nezpívali zas tak moc špatně. Z filmů, které jsem zatím zmínila, určitě nejlepší.

Co ty jsi za číslo? Komedie. Dívala jsem se na ni v noci, protože se mi nechtělo spát. Bylo to vtipné. Bylo to i trapné. Ale jako komedie na zabití času to bylo dobré.

Konec.

   
    Chtěla jsem během léta moc číst. Opravdu moc. Moc. MOC! Ale nevyšlo to. Když totiž můžu číst s čistým svědomím, tak se mi nechce. Až zase začnu chodit do školy, tak budu číst hodně. A asi hodně české literatury. Když si vzpomenu, jak jsem minulé léto - měsíc před státnicemi, přečetla asi 20 knih (protože jsem se musela hodně učit, že jo), tak je mi z toho trochu smutno. Ale nevadí. 

Celkem dočtených knih za devět týdnů: 13.

Celkem přečtených stran za devět týdnů: 4 894.

Celkem zhlédnutých epizod za devět týdnů: 224.

Celkem zhlédnutých filmů za srpen: 21.

    Raději jsem nepočítala, kolik knih jsem četla celkem - nechci vědět, kolik jsem jich vrátila do knihovny rozečtených. Kdybych vydržela číst jen jednu knihu od začátku do konce, možná bych toho přečetla mnohem víc. 
     Tento týden (první zářijový) budu muset jít do knihovny vrátit Atlas mraků, mám v plánu tam vrátit všechny, jelikož stejně nebudu mít chuť je číst. Vždy, když jdu do knihovny, tak si půjčím knihy, na které mám chuť v tu chvíli, co si je půjčím. Jenže doma mám jiné vypůjčené a ty jsou přednější. A než se dostanu k těm "novým", tak už na ně chuť nemám. Budu si půjčovat maximálně tři knihy. Víc ne. Tak! Jsem zvědavá, kolik si jich půjčím, až tam půjdu. Ehm.

    Cathy z Mezi nebem a peklem pořádá již druhý ročník Studenta knihomola. Snad se na mě nebude zlobit, ale ráda bych si udělala své měsíční statistiky. Bude to vypadat stejně, jako jsem psala tyto Prázdninové články. Nejsem si jistá, jak dlouho budu student, tak se mi nechce zapojovat do Studenta knihomola. Každopádně inspirace je od ní. Nechci mít problémy s autorskými právy. Ale takřka na všech blozích vidíte různé měsíční rekapitulace. A mě docela baví si zapisovat, co jsem viděla, kolik jsem toho viděla a kolik přečetla. Je to sranda. 

Zářijový týden nezačal nijak krásně - škola, tmavé mraky, ale snad máte dobrou náladu a hodně čtete.

 

5 komentářů:

  1. Čauky..:) Já myslím, že 13 knih ej docela dobré skóre vzhledem k tomu, kolik serialu a filmu si stihla skouknout..je fakt, ze kdybys knihy co si vypujcis docetla..:D tak jich prectes daleko vic, ale chapu to, ze si jich vypujcis hodne a doma uz te treba vsechny tolik nelakaji.. nu jsem zvedava zda si vypujcis priste jen ty 3..:D

    Jinak vubec nevadi. Udelej si mesicni shrnutí, nebo co budeš chtít..;) Trošku mě sice mrzí, že se nepřipojíš ke Studentu knihomolovi, protože číst tvé články je vždy zážitek, ale tak budu doufat, že nebudu zapomínat chodit sem a číst to tady..:) Kdyžtak na mě houkni čas od času..:D A ono když už si u Studenta.. nedávno jsem se dozvěděla, že na to se vůbec nehraje.. Zapojují se i lidi co nestudují..:D Takže to máš fukk..;) Tak jako tak se budu těšit až už sepíšeš cokoli..;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že to chápeš. A vypůjčila jsem si jich pět. Ale nejsou to novinky, takže mám na ně víc času. To bych mohla stihnout přečíst.

      Doufám, že tím "zážitek číst" nemyslíš nic negativního. :o) A jsem ráda, že to nevadí. A čas od času se ozvu - zapomenu na to, vím to už teď. :))

      Vymazat
  2. Kdyby uměl Goebbels pořádně zpívat, druhá světová mohla dopadnout úplně jinak.
    Každopádně duet Hitler-Goebbels pred Norimberským tribunálem by byla bomba:D

    OdpovědětVymazat
  3. "Na Emilii bys jela, i kdybys tam měla omdlít" se říká, tak!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase taková bláznivá fanynka, která by omdlévala ve druhé řadě, nejsem. :P
      A divím se, že nikdo z dam neházel po ní kalhotky. Ani podprsenky. Nic. A na bonbony jsem pak úplně zapomněla. :o(

      Vymazat