16.05.13

Tipy a netipy

Jsem líná psát o všech mnou přečtených knihách nějaká delší písmenka. A nedělní čtení také nepíši nijak moc pravidelně. Rozhodla jsem se tedy, že o některých titulech něco napíši. Nějaká ta doporučení nebo odrazení. Však si to dokážete určitě představit.

 Stephen Chbosky. Ten, kdo stojí v koutě

   Hlavní hrdina Charlie okouzlil mnoho čtenářů a čtenářek nejen ve světě, ale i u nás. Díky natočenému filmu se i do České republiky dostala tato malá knížečka. 
   Abych byla upřímná, nebyla jsem z toho tak nadšená jako většina blogerů a blogerek. Každopádně se mi líbila stylizace do mladého a velmi chytrého chlapce. Bylo to zajímavé a neobvyklé. A román v dopisech je také kůl.
    Děj byl vyloženě ze života. A nebylo zde nic nadpřirozeného. Haleluja! Najdete zde zmínky o různých knihách, filmech, hudbě, takže se můžete nechat inspirovat na sobotní večer. Nebo si jen rozšířit obzory. Za mě čtyři hvězdičky.

April Lindner. Jane

    Kniha je převyprávěním románu o Janě Eyreové odehrávající se v naší době. Janu Eyreovou jsem bohužel něměla tu čest si přečíst. Když jsem začala číst Jane, nebyla jsem si přesně ani jistá, o čem to má být. Až v průběhu čtení jsem si vzpomněla, že mi o Janě kdysi vyprávěla spolužačka. A pamatuji si, jak se mi ten děj knihy nelíbil.
    A nelíbila se mi ani Jane. Chtěla bych vám k tomu říct mnohem více, ale nic ve mně nezůstalo. Krom vědomí toho, že mě to nebavilo. Děj se mi nelíbil. Předpokládám, že se mi asi nebude líbit ani Jana Eyreová, ale to budu muset někdy vyzkoušet. Za mě jedna hvězdička. Ani nevím, komu bych tu knihu doporučila. Spíš bych doporučila tu Janu Eyreovou. Je to na vás, moji milí.

Sophie Kinsella. Láska na zavolanou

    Několik málo knih od Sophie jsem už četla. A bavily mne. V knihovně jsem po této "novince" sáhla docela rychle. A rychle jsem ji přečetla. Myslím, že jsem si ji dokonce četla ve vaně, abych měla od všech lidí klid.
    Není to žádný literární vrchol, ale bylo to zábavné čtení. A o tom to je. A čtení pro ženy. Pány by toto asi nebavilo. Vy, co znáte knihy od této autorky, neváhejte. Za mě tři hvězdičky a těším se na další takové knihy. Musím objevit další takové autorky.

 Philippa Gregory. Kacíř a čarodějka

    Na Kacíče a čarodějku jsem se těšila. A to díky recenzi od Annie. Teď už vím, že jsem se neměla těšit.
    Líbilo se mi prostředí, líbil se mi nápad. I ta linie příběhu byla zajímavá. Má to ale jedno velké ALE. Dílčí epizody byly velmi předvídatelné. Věděla jsem, co je tam za problémy, kdo co udělal, jak to udělal, jaký tam je problém. Jistě chápete, že tohle čtení opravdu kazí. 
    Na druhou stranu je to malá kniha s velkými písmeny, čte se rychle a takřka sama. Také se mi zamlouvá fakt, že tam není nadpřirozeno na každém kroku.  Za mě dvě hvězdičky a pokud se u nás vydá i druhý díl, ráda si ho přečtu.

4 komentáře:

  1. Dík za tipy. Ten, kdo stojí v koutě mám ve svém wishlistu už dlouho. A pro knížky od Philippy Gregory mám slabost. :-) Na Jane mám stejný názor jako ty, nelíbilo se mi to ani trochu, a to navzdory tomu, že Jana Eyrová mě kdysi naprosto nadchla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kacíř a čarodějka byla první knihou, co jsem od Gregory četla. Bohužel jsem z toho trochu zklamaná, ale chci někdy zkusit Královu přízeň (snad se jmenuje tak i knížka a ne jen film.)
      Vzhledem k tomu, že si o Janě Eyreové nemyslím nic moc pěkného, tak mě může jen mile překvapit. :)

      Vymazat
  2. Charlie je skvelá kniha 8) taká hlbokomyseľná 8)
    Zvyšok som nečítala, ale kacír a čarodejka by som si prečítala 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ti Kacíř a čarodějka bude líbit mnohem víc než mně. :)

      Vymazat