10.08.12

JIŘÍ KULHÁNEK. Noční klub 1

  Noční klub je mým prvním seznámením s českým autorem Jiřím Kulhánkem. Od známých jsem slyšela jen chválu, tak jsem si řekla, že to také tedy zkusím.
  Hlavním hrdinou je Tobiáš, který je členem Nočního klubu. Je to jisté sdružení, které bere spravedlnost do svých vlastních prstíků. Jeho členové jsou zabijáci a trestají zloduchy. Jejich sídlo se nachází v pražském podzemí a je velmi dobře tajen.
  Tobiáš však udělá chybu, ale to nevěděl, že to byla chyba, a vzal do klubu Japonku Hanako. Následně byl takřka celý klub vyvražděn. Po tomto útoku se Tobiáš za pár dní probudi v rakvi, kterou vyhrabou ze země právě ti vrahové. Následně je odvezen na loď pirátky, paní Dao, kde se dozví, že se stal upírem. Přeměnila ho právě Hanako. Na této lodi si začíná zvykat na své schopnosti a učí se je ovládat. Touží ale po svobodě, protože se mu nelíbí dělat nějaké tlusté ženské otroka. Třetím pokusem o útěk začíná to pravé dobrodružství.
     Kniha je plná akce a humoru. Při čtení jsem se nenudila. Musím však říct, že se mi nejvíce zamlouval začátek, kde byly popisovány akce Nočního klubu. Kdyby se kniha zabývala pouze příběhem klubu, asi by mi to nevadilo. Kulhánkův humor se mi líbil a bavila jsem se.
    Postava Tobiáše se mi zamlouvala, byl cynický a sarkastický. To je ráda! Upíři v této knize nejsou žádná zakomlexovaná chuďátka, ale pořádní to..upíři!
     Ačkoli se mi kniha relativně hodně líbila, přesto mi něco chybělo. Bohužel nedokážu říct co. Možná mě nezaujal tolik ten děj. Každopádně vřele doporučuji těm, co od Jiřího Kulhánka ještě nic nečetli.

***

 Obrázek použit z http://www.cbdb.cz

5 komentářů:

  1. pekná recenzia :) túto knihu ani autora moc nepoznám :) pozývam ťa na môj nový blog o knihách budem rada ked prídeš :)
    http://superbworldofbooks.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že se líbí.
    A na blog se určitě podívám. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Znova upíri, ale zdá sa to byť dosť originálne. Pridala som si ju do to-read listu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tihle upíři můžou také na sluníčko a nemají potřebu pít lidskou krev.

      Vymazat
  4. Kdysi jsem na ni četla recenzi a už tehdy zaujala... nezní zle. Možná ji někdy nakousnu.^^

    OdpovědětVymazat