04.06.15

Bíglovský květen #16

Květen už je pryč. 
Ten čas utíká rychleji, když chcete, aby se vůbec neposouval. Nemůžeme se na rok zastavit na jednom dnu? Co?
Začátek května vypadal na čtení slibně, ale pak se to pokazilo, když jsem začala chodit na praxi. Bylo to pro mě náročnější, než jsem si myslela. Ani nevím proč. Jen jsem si doma v klidu připravila výuku a pak jsem si to odvykládala před třídou. Vypadá to jako pohodička, že?  
Nejhorší je, že jsem začala používat svůj učitelský hlas a tón i na svého muže. Naštěstí jsem si to uvědomila hned, jak jsem to vypustila z pusy. Nedokážu si představit, jak bych mluvila, kdybych učila delší dobu. To už by se mnou můj muž asi vůbec nevydržel.

Knihy.

Dočtených knih mám žalostně málo. Stydím se! Mohla jsem se více věnovat čtení, ale mně se moc nechtělo. Dost mě to mrzí, protože jsem nestihla dočíst knížky, které jsem chtěla. Achjo.



Nevítaní
je kniha, o které jsem si myslela, že bude příšerná. Čekali byste něco jiného? Nakonec se mi kniha líbila, je to teď taková moje guilty pleasure. Názor na Nevítané mám napsaný, jen musím ten text ještě opravit, pak ho mohu zveřejnit. Mám pocit, že jsem se ve svém názoru trochu víc rozepsala (samozřejmě jsem opakovala jednu informaci pořád dokola, jak je u mě zvykem, že), tak se můžete těšit.  290 stran.
Bez naděje je oblíbená kniha, ale mě moc nenadchla. Četla se dobře, to jo, ale to bude tak nějak vše. Bylo to moc předvídatelné a myslím, že jsem uhodla snad vše. Autorka si to ale pěkně promyslela, to uznávám. I na tuto knihu mám již napsaný názor, opět stačí jen opravit chyby. Tady jsem už měla problém napsat něco delšího, takže čekejte stručnost. 141 stran.
 
Dočtené knihy jsou jen dvě, ale rozečtených mám hodně. Byly to knihy z knihovny a jak jsem už psala, nestihla jsem je dočíst. Musela jsem je vrátit. Bavily mě. Snad je ještě někdy v knihovně potkám, protože bych si je někdy ráda dočetla. 
Ale podařilo se mi do knihovny vrátit úplně všechny knihy, takže se konečně můžu v klidu věnovat svým vlastním knihám nebo knihám, které mám půjčené od kamarádů. 
 
 


Pohádkovou knihu legend mám rozečtenou už druhý měsíc. Nemůžu se donutit ji dočíst. Do konce léta to určitě stihnu. 50 stran.
A co když jsem blázen? byla taková zvláštní kniha. Nevěděla jsem, co si myslet. Nevím, jestli tam měl být nějaký příběh, nebo to mělo mít epizodní charakter. Špatně se mi to popisuje. Zkuste ji a pak mi řekněte, jaké to nakonec bylo. 29 stran.
Tajemné bratrstvo pana Benedikta je parádní kniha. U té mě opravdu mrzí, že jsem ji nestihla dočíst. Byla zábavná i napínavá. A opravdu chci vědět, o co tam jde. Doporučuji! 132 stran.
 
 
 
Učeň lovce duchů na mě působil ze začátku dost nudně, ale pak byla kapitola, při níž jsem se fakt bála (byla jsem sama v noci v bytě). Předloha k filmu Sedmý syn, nejdřív jsem si chtěla přečíst knížku, pak se na film podívat. Možná to pořadí obrátím. 66 stran.
Girl Online jsem dostala na sraze Joty, na který jsem se vetřela (když mě nikdo nikam nezve, musím se pozvat sama, že jo). Začala jsem to číst, když jsem jela domů ze Světa knihy. Přečetla jsem jednu kapitolu, pak jsem usnula - byla jsem fakt unavená, nebylo to knihou. Zatím jsem tam nenašla důvod, proč by to měl být takový bestseller. Naštěstí to ze sebe nedělá žádnou kvalitní knihu, prostě je to románek pro náctileté - za mě body plus, jsou knihy, které jsou příšerné a všichni kolem se tváří, že by si zasloužila Nobelovu cenu. 119 stran.
 
Celkem přečtených stran za květen: 827.
 

Seriály.

V květnu jsem se dívala spíše na filmy. Ale seriálům jsem se také věnovala. Nakonec jich bylo víc, než jsem chtěla. Jako vždy.

The Royals (1x09). Začlo to být drsné, ze začátku se zdálo, že to bude taková telenovelka. A ona to telenovelka je, ale o dost víc dramatičtější. Jsem zvědavá na poslední díl. 3 epizody.
Younger (1x09). Tenhle seriál mě také začal hodně bavit, je to pohodová dvacetiminutovka. Čekám, kdy se prokecne, že jí je přes čtyřicet. Ale myslím, že v první sérii tomu tak nebude. 5 epizod.
Comeback (2x06). Jen dvě epizody, nějak mě to přestalo bavit. Ale někdy se k tomu vrátím. 2 epizody.
Outlander (1x12). V květnu jsem tenhle seriál flákala, ani nevím proč. Baví mě hodně, ale asi jsem neměla náladu na skotská dramata. 1 epizoda.
Young & Hungry (2x08). Jojo, pohodová dvacetiminutovka, kterou mám fakt ráda. 4 epizody.
Doctor Who (3x01). Ano, po dlouhé době jsem se vrátila k Doktorovi. Některé díly mě baví, některé ne. Prokousávám se tím pomalu, ale jistě. 13 epizod.
Gilmorova děvčata (6x05). Ta šestá série je nudná. A už si ani nepamatuji, co se dělo v páté. Vzhledem k tomu, že se na to dívám s dabingem, tak to mám jako pozadí. Docela mě mrzí, že už mě to tolik nebaví. 5 epizod.
Wayward Pines (1x01). Aspoň nějaká novinka. Kamarádka četla knihu a moc z ní nadšená nebyla. Zajímalo mě, jaký bude seriál. A musím říct, že první díl se mi líbil. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. 1 epizoda.
Zaklínač (1x13). Muž začal hrát hru, Geralt v ní vypadá fakt dobře! Ach! Dokonce jsem si k posteli dala Krev elfů, snad se k té knížce dostanu. Seriál je nicmoc, ale mám ho ráda. Taková nostalgie. 13 epizod.
Bylo nás pět (1x03). Na praxi jsem měla vyučovat Karla Poláčka a nemohla jsem si vzpomenout, jak se těch pět jmenovalo, takže jsem si musela pustit seriál, který je fakt super. 3 epizody.

Celkem zhlédnutých epizod za květen: 50.

Ufff. To vypisování seriálů je hrozná nuda. Měla bych se dívat jen na jeden. Tak! (Problém je, že už v červnu jsem jich viděla víc než jeden.) Také jsem byla v kině na Mad Maxovi, bylo to parádní. Ani chvilku jsem se nenudila. Takže doporučuji.
Snad bude červen lepší měsíc. Ale spíš čekám, že červen bude pro mě velká tragédie a změní mi hodně život (samožřejmě že k horšímu). 
Takže mějte se líp než já a hodně čtěte!

6 komentářů:

  1. Pohádkovou knihu legend přečti. Jsou lidi, co by jí dali za den. Mě to celkově trvalo asi čtyři dny v angličtině a to jsem si schválně dávala béne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo nojo. Já na to teďka nemám moc náladu, ale dočíst to chci. Hlavně abych věděla, jestli si mám zapsat do seznamu Nutně-vyloupit-banku.
      Ale určitě to do konce léta dočtu! Slibuji!

      Vymazat
  2. Pobavila jsi mě s tou praxí:) Já jsem rok učila a občas na partnera používám ten učitelský tón doteď:) Což je vtipné, protože to on přednáší na vysoké škole:)
    Bez naděje u mě propadla. Nevítaní už byli lepší, ale pořád jsem z nich nebyla vyloženě nadšená. Ale obálku mají krásnou:)
    Ty tvoje seriály... Vždycky mi připomeneš, že je ještě něco, na co se chci dívat... Tentokrát Outlander:) Díky:)
    Měj se krásně a ať ten červen není žádná tragédie:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj muž taky přednáší na vysoké škole (ale už s tím bude končit), takže je víc učitel než já. Já měla odučit jen 12 hodin, což nic není. A ten tón snad na něho už nepoužiju. :D
      Bez naděje nic moc, Nevítaní mě fakt bavili, asi nějaká slabší chvilka. :D
      Nemáš zač, já už stihla Outlander dokoukat. :o)
      No mám napsat diplomku, to bude tragédie veliká. :o)

      Vymazat
  3. Objednala jsem si včera Girl online, tak jsem zvědavá, ale zas tolik od toho nečekám. Prostě další románek. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děláš správně, že od toho nic nečekáš. Je to románek pro náctileté, takže to tak prostě ber. :)

      Vymazat