01.12.13

Bíglovský listopad #3

 Zdá se to jenom mně, nebo byl ten listopad nějaký rychlý? Mám pocit, že jsem vůbec nic nestihla. A že jsem měla plánů. 
Aspoň jsem připravila referát na Arabesky, odučila jsem (= oddrmolila jsem) na didaktice světový realismus. A teď abych se začala připravovat na zápočtový týden. A celkově na zkouškové. 
Prvních deset dní v prosinci budou nepěkné, musím totiž dočíst Švejka. Mé počty mi řekly, že je to 81 stran na den, abych ho stihla dočíst k zápočtovému testu. 
Jak se znám, tak ho nedočtu. Zase.

Knihy.

Žádná sláva, přátelé. Během listopadu jsem dočetla pouhé čtyři knihy. Musím se nad sebou zamyslet. Opravdu. 

Prokleté sestry. Vzhledem k tomu, že to byl recenzní výtisk, tak jsem tuto knížku musela dočíst. Na několik měsíců si dám od L. J. Smith pauzu. Toto by mě ve velké dávce zabilo. Fakt. 117 stran.

Arabesky. Jan Neruda. Od něho jsem nic jiného nečetla. Ani Malostranské povídky. A nevím proč. Je pravda, že jsem se u toho chvilkami nudila a nevěděla jsem, co vlastně čtu - někdy prostě nevnímám. Ale některé texty byly fajn. Nejvíce se mi líbilo Ty nemáš srdce!, je to parádně zvrácené. A Byl darebákem také nebylo špatné. A díky referátu jsem asi pochopila, proč je Neruda pro vývoj české prózy tak důležitý. 240 stran.

Nemožná holka @adorkable. To byla fajn vtipná kniha. Recenze je, takže se o tom nemusím hodně rozepisovat. Je to trochu něco jiného - může za to hlavně netypická hlavní hrdinka, která někomu sedne a někomu ne. 318 stran.

Polibek půlnoci. Já jsem to opravdu dočetla. Nevěřila jsem tomu, ale dokázala jsem to. Je to hodně podobné Bratrstvu černé dýky, ale opravdu hodně. Kvalitativně mi to přijde stejné. Jasně, teď mi můžou začít nadávat fanoušci Wardové. Možná mě to bavilo o trochu víc. Každopádně mi Eva půjčila druhý díl, takže s touto sérií budu muset (ne)dobrovolně pokračovat. 184 stran.

Jsem docela překvapená, ale rozečtených knih mám stejně jako minulý měsíc. Tedy... Rozečtené jako ty, co jsem tento měsíc četla. Třeba Švejka jsem během listopadu ani jednou neotevřela.

Skočný příliv. Moje první severská detektivka. Nemůžu se začíst. Ale to není tím, že by to nebylo dobré, jsem na začátku, čekám, že se to ještě rozjede, ale tím, jak jsem byla unavená z referátu. Chtěla jsem spíš něco oddechového, milého, úplně blbého. Znáte to, ne? Každopádně to musím přečíst, protože je to recenzní výtisk od Martinusu. Omlouvám se, že mi to tak trvá. 66 stran.

Nebezpečně krásný. Víly! Od té doby, co jsem přečetla Železného krále, mám ráda víly. Tady jsou to ale mrchy mrchovaté. Každopádně jsem zatím jen na začátku, ale ráda bych to dočetla. 44 stran.

Konec a smrt Amelie Anne. První a asi i poslední, protože mi to děsně trvá, recenzní výtisk od nakladatelství Egmont. Jsem už skoro na konci a já pořád nevím, jestli se mi to líbí, nebo nelíbí. Pere se to ve mně a prostě se nemůžu rozhodnout. To se mi už dlouho nestalo. Kniha to není dlouhá, ale mně to tak trvá! 177 stran.

Na půl cesty do hrobu. To je docela oblíbená upírská série, kde nejsou jen upíři. A je to hvězdičkové. Je tam sex. Chvilkami je to vtipné. Postavy jsou v pohodě. Je to akční. Napínavé. Nemám s tím problém. 156 stran.

Nahá. Tuto knihu jsem rozečetla posledního listopadu večer, abych nahnala počet stran, protože je to malé a má to velká písmenka. A je to hloupé. Značně uspěchaný erotický román. A tím nemyslím to, že by se ten chlap hnedka udělal. Asi by to mohlo být propracovanější. Každopádně se s tím nebudete trápit dlouho. Je to taková harlekýnka v hardbacku. 85 stran.

Přečtené strany za listopad: 1387.
A jdeme na mé oblíbené počty, kterými vás nebudu zatěžovat. V prosinci musím přečíst 2 371 stran! Přemýšlela jsem, že toto počítání od ledna vynuluju, začnu pěkně s čistým štítem, což je 1600 stran. Srabe!, řekla mi má úžasná korektorka Kristina. Takže je jasné, že musím v prosinci hodně, hodně, hodně číst, abych mohla v lednu začíst s čistým štítem. 

Seriály.

Já jsem tak moc musela pracovat na referátu, až jsem se musela uklidňovat seriály.

The Big Bang Theory. Ahaha. Když to bylo in, tak já byla out. Teď jsem taky out, protože už to není tak in. Nebo ano? Začala jsem to sledovat od začátku a dostala jsem se k páté sérii. A víte, jak to mám s pátými sériemi? U nich prostě končím. Seriál mě pak už nebaví. Ale předpokládám, že čas od času se na nějaký ten další díl podívám. A nemám ráda Penny. Je hloupá. A je tam, jen aby byla pěkná. Nemám ráda hloupé lidi. 94 epizod.

Reign. Nový seriál. Historický. Marie Stuartovna v hlavní roli. Když byla náctka. Líbí se mi to, ale je to pro náctileté. Je to fakt znát. Taková historická Gossip Girl. Ale je tam krev a násilí. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet. 4 epizody.

Zhlédnuté epizody za listopad: 98.

Filmy.

S filmy to bylo tento měsíc hodně špatné. Ale bylo hodně epizod.

Sinister. Horor. Docela děsivej. Hlavně lekačkama. A tedy hlavně díky hudbě. Už na začátku jsem říkala, kdo vraždí. A strefila jsem se. A když jsem sama doma, tak si na to vzpomenu a dělám, že vůbec nejsem.

Hannah Montana. Já se chtěla dívat na něco úplně blbého a vyšlo mi to. Je to blbé.

Thor. A tohle taky. Já nevím, nějak mě to nezaujalo. Nudila jsem se. Avengers se mi líbil, Iron Man se mi líbil, ale tohle ne. Tohle vážně ne. 


Doufám, že za prosinec stihnu všechno přečíst. Ráda bych ještě dočetla děvět knih, abych měla přečtených 70 jako minulý rok. Nebude to sranda. A děsně se těším na Hobita. A přijede má spolubydlící, která se odstěhovala daleko. A bude vánoční večeře. Je prostě hodně věcí, na které se těším. Na co se těšíte vy?
Tak se mějte famfárově a hodně čtěte! 

A málem bych zapomněla. Bíglové mají fejsbuk.

4 komentáře:

  1. Tak teď si pusť Thora 2, ten je lepší než jednička. Případně můžeš koukat na How to train your dragon seriál. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až zase někdy. Teďka na něho opravdu nemám náladu. :)
      A na tenhle seriál se chci podívat už od doby, kdys mi o něm poprvé řekla. Ale nemůžu se k tomu nějak dostat. Asi jsem blbá. :D

      Vymazat
  2. Kde jsi sehnala tak krátké knihy?! Já pořád vychytám knihy s 300+ stránkami a pak vůbec nestíhám. :c :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej, to je počet stránek přečtených za tento měsíc, některé mám rozečtené několik měsíců, takže ten počet stránek je rozkouskovaný. :)

      Vymazat