21.07.12

RICHELLE MEAD. Vampýrská akademie

   Vampýrská akademie je prvním dílem stejnojmenné a velmi populární série. Vzhledem k tomu, že tyto knihy jsou tak opěvované, nebylo zbytí a musela jsem si ji přečíst také, abych nebyla tolik out.
   Vzhledem k tomu, že jsem tuto knihu četla ve vlaku, a všichni známe České dráhy (Zdravím vláčky!), tak je jasné, že mě spíše zaměstnávalo to, jestli vůbec dojedu domů, než jestli hlavní hrdinka vše zvládne. Takže jsem se rozčilovala spíše nad "ůžasnou" schopností organizce ČD a výjimečně mě hlavní hrdinka nechávala chladnou.
    Dějem vás nebudu zatěžovat, protože to všichni znají. V prvním díle se něco málo dělo, ale spíš to byl takový úvod do fikčního světa. Takže jsme se mohli seznámit s poněkud jiným druhem upírů, než na které jsme z Draculy zvyklí. Upíři se dělí na živé moroje a nemrtvé strigoje. Je asi jasné, že strigojové/nemrtví jsou zlí a snaží se moroje vyvraždit (a také vypít všechnu jejich krev). Proto se morojové schovávají v akademii, kde jsou hlídáni svými strážci.
     Abych nezapomněla, tedy spíše aby nezapomněla autorka, je tam i milostná složka. To jen tak, aby bylo jasno, o co tam také trochu jde.
    Vampýrská akademie nepatří mezi ty nejhorší knihy. A opravdu (bez ironie) mě zajímá, jak příběh bude pokračovat. Ale nemám potřebu si to jít hned teď přečíst.

**



Obrázek použit z http://www.cbdb.cz

5 komentářů:

  1. VA je klasika :) Mě osobně knížka spíš trochu zklamala a celá série mě tak ÚPLNĚ nebaví. Zkrátka mám i oblíbenější knížky :)

    OdpovědětVymazat
  2. U VA jsou nejlepší poslední tři díly,první byl pro mě taky nudný. Ale souhlasím je to klasika

    OdpovědětVymazat
  3. První je vážně nic moc. Ale Meadová má zkrátka takový styl. Já nemít doma všechny díly, asi se k tomu taky jen tak nedokopu. Ale série se mi líbí. Nejlepší je podle mě 3., 4. a 6. díl. :) Mám to přečtené už dvakrát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím přetrpět druhý díl a doufám, že třetí pak bude lepší. :)

      Vymazat
  4. Doporučuju to zkusit přežít a přečíst to celé - ke konci to nabírá hodně slušný spád a je to asi jediná série, u které by mi do děje neuvěřitelně sedlo, kdyby hlavní hrdinka v závěru fakt umřela :).
    Caty

    OdpovědětVymazat