05.06.15

Nutně-přečíst-hned-teď #1

Rozhodla jsem se, že budu psát další druh článků. Bude to takový občasník.
Občasník o tom, co mám v plánu číst v krátké době. Hlavně doufám, že když to takhle sepíšu a zveřejním, že mě to donutí ty dané knihy přečíst. 
Předpokládám, že tu budou zmíněny i některé knihy z knihovny, až do ní začnu zase chodit, protože teď si dávám od knihovny pauzu, ať se můžu věnovat svým knihám nebo knihám kamarádů, kteří mi je v dobré víře, že je přečtu rychle, půjčili. 

Budu se snažit napsat i to, co od dané knihy očekávám, protože nechci jen dát obrázek a název knihy Nevím, jestli vás to bude bavit číst. Snad ano. 

Tak se do toho pusťme. (Už jsem zveřejnila fotku na instagramu, takže to pro některé nebude žádné překvapení.)

 

Girl Online čtu teď, je to moje priorita. Jde mi to pomalu, hodně pomalu. Dnes jsem přečetla jen jednu kapitolu a nemám ponětí, jestli se do ní ještě dneska pustím. Raději koukám na Doctora Who a píšu tento článek. Doufám, že se tam stane něco, co mě bude nutit číst tu knížku dál.

Pohádková kniha legend je druhá v pořadí, mám ji totiž rozečtenou už asi dva měsíce. Storycollector mi už samozřejmě řekla, že bych ji už měla dočíst, takže... Já se vážně pokusím! A snad mě to bude bavit.

Teď zmíním knihy nezávisle na nějakém pořadí. Budu je číst podle nálady. (Mám strach, že i ty, co mají pořadí, nebudu číst podle pořadí.)

 
Čekání na zázrak a Temné hory jsou recenzní výtisky od Fragmentu. Mám je už docela dlouho. Na Čekání na zázrak jsem se těšila, protože jsem chtěla vědět, jak to vlastně celé dopadne. Bohužel jsem se k tomu ještě nedostala, ale už už! A když nad tím tak přemýšlím, tak já se na to těším i teď, protože to bylo takové milé, oddechové čtení. 

Temné hory jsem se už pokoušela číst dvakrát. Dvakrát! Poprvé jsem zvládla asi jen kapitolu, nebo dvě. Druhý pokus mě dostal už do poloviny, jenže jsem to přestala číst, protože bylo tenkrát zkouškové a já se na to pak vykašlala. Začátek mě moc nebavil a vůbec se netěším, až to začnu číst potřetí. Třeba mě to začne bavit, ale moc tomu nevěřím.



Školu dobra a zla jsem začala číst hned po tom, co jsem si ji koupila. Bavilo mě to hodně. Proč jsem to sakra nedočetla? Sice jsem to už rozečetla, ale začnu od začátku, protože si už nepamatuju vše. Těším se. A těším se i na druhý díl, který si musím pořídit. (Ale nevím kdy.)

Hru o trůny mám rozečtenou už asi tři roky. Podruhé jsem to začala číst asi před rokem a myslím, že je už čas to dočíst. Ale budu pokračovat tam, kde jsem skončila, nechce se mi to začít číst potřetí. A mám chuť se konečně podívat na ten seriál, ale nechci si spoilovat knížku. Celou sérii už mám doma v knihovničce. Takže upřímně doufám, že jsem neudělala chybu, když jsem do ní investovala. Jsem na straně 306, baví mě to, zatím jsem se nedostala tam, kde jsem poprvé skončila. Už se těším, až budu číst to, co neznám. 


Město mrtvých je druhý díl Kladiva na čaroděje. První díl se mi docela líbil. Když mi to Vojta půjčil, těšila jsem se na to. Teď už se mi do toho moc nechce, ale musím to přečíst. Doufám, že mě to bude bavit aspoň stejně jako první díl. 

Démona z Hex Hall mi půjčila kamarádka asi tak před dvěma lety. Takže už je opravdu pravý čas, abych to přečetla a vrátila. Už si ze mě dělá kvůli tomu srandu. První díl mě bavil, i když tam byla hromada klišé. Vůbec se mi do toho nechce, ale nechce se mi nechat rozečtenou sérii, takže se do toho pustím, ať chci, nebo ne.

To by bylo vše. Osm knih je docela hodně, budu ráda, když je do konce srpna přečtu. Když ne, tak ne, asi se zlobit nebudu. Ale mám velkou chuť se podívat do své skříně plné knížek a vybrat si další, takže nejdřív musím tyhle přečíst.
Teď se objevuje otázka: Zvládnu číst jen tyto knihy, nebo rozečtu i některé mimo seznam?


7 komentářů:

  1. No tak Girl Online já osobně asi se čtením nebudu riskovat. :D Mám tucha, že bych měla tendenci to strhat už jen proto, že se mi fakt nelíbí, jakým způsobem (podle mě podvodem) byla tahle kniha napsána / vydána. To prosím ne.
    No vidíš, tu sérii Mezi nebem a zemí bych mohla dočíst!
    Jé, Školu dobra a zla určitě dočti! Podle mě to je fakt bezva, tak snad se ti to bude líbit i jako celek. :)
    Och, tak to jsi docela odvážná investovat do série jako je Píseň ledu a ohně, když jsi ani jeden díl nečetla celý. :D Jasně, asi je tu velká pravděpodobnost, že se ti to bude líbit (i když já osobně jsem čtení musela vzdát, ehm), ale stejně jsi odvážná. :D :)
    Hm... To Kladivo na čaroděje zvažuji. No a u toho Hex Hall jsem se musela podívat, jestli jsem tu sérii už dočetla nebo ne, protože si to fakt nepamatuji. :D Ale dočtenou ji mám! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se Girl Online pomalu prokousávám, ale opravdu jen pomalu. Jsem čekala, že mi to půjde rychle, ale nějak mě to nenutí číst dál. A mně je úplně jedno, kdo to napsal, stejně mě ta knížka moc nebaví. :D
      Jojo, Škola dobra a zla je fajn čtení, těším se na to hodně.
      Tak já to vždycky kupovala, když byly velké slevy. A hlavně jsem to začala kupovat v době, kdy jsem byla při prvním čtení v půlce prvního dílu, takže jsem věděla, že mě to bude bavit.
      Kladivo na čaroděje si aspoň někde prohlídni, bylo by fajn, kdyby sis to mohla od někoho půjčit, ať víš, jestli tě to bude bavit - pokud si to chceš kupovat.
      Hex Hall mě pronásleduje už tak dlouho! Uaaaa! (Dnes jdu k té kamarádce, tak mám chuť jí to vrátit nepřečtené!) :o)

      Vymazat
  2. Girl Online si chci taky přečíst, asi i koupit, v angličtině.. Elyonovu zemi jsem zkoušela číst, vlastně tu jedničku jsem kdysi i dočetla, ale moc mě to nevzalo.. A Hra o trůny - skvělá to kniha, už se těším, až se dostanu k dalším dílům :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta Girl Online zajímala, ale spíš mě to nudí a nevyvolává to ve mně žádné emoce (ani se nerozčiluju!)
      Doufám, že mě ty Temné hory bavit začnou. Na Hru o trůny musím mít hlavně dost času! :D

      Vymazat
  3. Tak doufám, že když už jsi to tady napsala, že tu Hru o trůny konečně dočteš :) Jinak Elyonovu zemi bych si taky jednou chtěla přečíst, tak snad se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dočtu Hru o trůny, dočtu. Jen mi dej čas! :D
      Já ti pak řeknu, jestli se mi Elyonova země bude líbit - budu pak stejně muset napsat na ni svůj názor, když je to recenzák. :o)

      Vymazat
  4. to Hex Hall si přečti :) je to naprosto úžesné :) doposlední chvíle netušíš, co se stane...

    OdpovědětVymazat