15.07.13

Prázdninový knihomol 2013 #2

Druhý prázdninový týden je za námi. Utíká to rychle. Vždyť včera bylo pondělí a dneska? Dneska je také pondělí. Eh. Ono je pondělí dva dny po sobě? Zvláštní, čas se zastavil, ale stejně utíká strašně rychle. 

Knihy

Tento týden jsem dočetla... budete jistě hodně překvapeni... Tři knihy!

Dočetla jsem Pod vlivem úplňku - 128 stran. Jak se mi kniha líbila, spíše nelíbila, si už můžete přečíst. Jsem líná dávat odkaz, tak hledejte, šmudlové.

Druhou dočtenou knihou je Ponorka - 259 stran. Doufám, mám pocit, že mě můj lísteček zklamal. Můj názor na Ponorku jsem už napsala, jen ještě nevím, kdy ho zveřejním. Přednost mají recenzní výtisky. Ale teď vám řeknu, že jsem Ponorce dala čtyři hvězdičky.
Třetí dočtenou knihou je Prokletí Titánů - 329 stran. Třetí díl Percyho Jacksona se mi líbil. Opět už mám napsaný svůj názor, už brzy se ho dočkáte. 

Nyní přejdu na rozečtené knihy. Mám dvě aktivně rozečtené - až se divím. Čekala bych tak tři čtyři. 

Špičkou jazyka od Sarah Watersové je zajímavá kniha. Jsem zatím na začátku. Přečetla jsem pouhých 115 stran. Kniha má přes 500 stran, takže jsem v jedné pětině. To je malinko. Jsem ráda, že přečtu aspoň jednu kapitolu za den. Ale není to tím, že by mě to nebavilo. Líbí se mi to hodně, ale nenutí mě to číst dál. 

Druhou rozečtenou je Vražedná pomsta od Suzanne Collinsové. Druhý díl Hunger Games. Přečetla jsem pouze 37 stran, ale už teď tvrdím, že začátek je o dost čtivější než u prvního dílu. Snad si tuto laťku udrží, a kdyby ne, mně bude stačit, když to bude na stejné úrovni. Jen ať se to nezhoršuje.

Celkem přečtených stran za druhý týden: 868.
Ani jsem nečekala, že jich bude tolik! Ale ano, jistě, mohlo by to být pořád lepší. Já vím. Ale je to o dost víc než první týden.

Seriály

Jak jsem pilně četla, tak jsem nepilně sledovala seriály. 

Sběratelé kostí. Dostala jsem se na 14. díl páté řady. 8 epizod. To mám jeden díl na den. Přestává mě to docela bavit. Pořád je to to samé. Doufám, že se to třeba tou šestou řadou rozjede. Jestli se to bude zhoršovat, tak to snad ani nedokoukám.

Zoufalé manželky sleduju před spaním. Někdy i u oběda. Dodívala jsem se až na 13. díl první řady. Kterou znám již z dřívějška, ale nechtělo se mi hned přeskočit na tu druhou. 9 epizod. To je taky jeden díl na den. Skoro. Myslím, že když je člověk starší, tak ten seriál ocení víc. Jen mě děsí těch osm sérií. 

Hemlock Grove. To je nový seriál, kterému už objednali druhou řadu. Viděla jsem teďka druhý díl. 1 epizoda. A nějak nevím, jestli se mi to líbí, nebo ne. Hlavní hrdinové mi přijdou nesympatičtí. Nevím moc, o co tam vlastně jde. Asi budu muset vytrvat.

Celkem zhlédnutých epizod za druhý týden: 18.
Mé seriálové nadšení opadává. Je to opravdu velký skok - ze 44 na 18. Ale jsem ráda, že jsem více četla.
Pokusím se své čtecí tempo udržet, nejraději bych ho zlepšila, ale i osm set stran týdně mi stačí. A jak jste byli pilní vy?

8 komentářů:

  1. Gratuluji! Gratuluji! Skvělý počet stran! :)) Zlepšila ses, i když to nikdo nečekal..:D (vtip)
    O čem pojednává kniha Špičkou jazyka? Zní to zajímavě..:)

    A hele, kde mám Pana Medvěda?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji. Příští týden to bude horší a horší, už to vím. :o)

      http://www.argo.cz/knihy/147796/spickou-jazyka/
      Tady je odkaz přímo na stránky nakladatelství, jsem myslela, že ta anotace bude obsažnější. Jinak je to lesbický román z viktoriánské anglie z prostředí kabaretů. (Asi jsem to obšlehla z té anotace.)

      Já jsem na Pana Medvěda úplně zapomněla, mrzí mě to. Příští týden! Určitě!

      Vymazat
    2. Určitě to nebude horší...:)

      Vypadá to zajímavě, díky za odkaz..:)

      Dobře, ty na mě vůbec nemyslíš..:D

      Vymazat
    3. Budu se snažit. :o)

      Nemáš zač, doporučuji. Je to něco jiného, než co jsem zvyklá číst. Není to plytké. Je to fajn.

      Achich, mrzí mě to. Omlouvá mě, že když jsem to psala, nebylo mi nejlíp? Nevolnost je mrcha. :)

      Vymazat
  2. Přečetla si toho opravdu dost!! :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Wow.. tak to já jsem tedy pro tento (minulý) týden ovce rodiny (projektu) .. mám jednu knihu (s minimem stránek) a tunu skouknutejch dilu.. safra.. musim se sebou zacit neco delat..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hroznej pocit, když vidíš, jak ostatní hodně čtou, že? Znám to dost dobře. :o)
      A co sleduješ?

      Vymazat