08.07.13

Prázdninový knihomol 2013 #1

První prázdninový týden je za námi. Rychle to utíká, že? Jsem vůbec nic nestihla! Ale to jste se už dočetli z mých předešlých článků o ničem.

Musím říct, že mě začalo bavit si zapisovat počet přečtených stránek. Aspoň něco mi ten Knižní maraton dal, když už ne hromadu přečtených knih. Update po týdnu je o dost lepší než po dni. Počet přečtených stran by měl být o dost větší. Pokud tedy nejste mnou.

Ale tenhle týden se polepším. Určitě!

Já se tak nechci přiznat k tomu, že jsem během tohoto týdne nedočetla ani jednu knihu. Ale snažila jsem se. Fakt! Věříte mi?

Četla jsem Pod vlivem úplňku od Nancy Gideon. Druhý díl Moonlight série. 198 stran. Bohužel mě tento druhý díl moc nebaví. A když jsem psala recenzi na díl první, tak jsem psala, že druhý bude určitě lepší. Takové bylo mé očekávání. Tak snad pak ten třetí. Ale... Ještě se to může rozjet, jsem zatím na 60 % knihy. Ještě je dost prostoru pro zlepšení, že?

V neděli (včera) jsem začala číst Ponorku od ... Já to nechci skloňovat, takže... kterou napsal Joe Dunthorne. Celých 41 stran jsem z ní přečetla. Ale dostala jsem se na stranu 51. Vidíte, kolik stránek je před samotným hlavním textem? (Hmm, to bych měla asi pár stran odečíst i z toho "Úplňku", ale jsem na to líná.) Ponorka je zábavná. Naučíte se mnoho nových cizích slov. Potřebovala bych se spíš naučit anglická slova. Odkazuje se zde na jinou knihu - Tajný deník Adriana Molea. Nečetla jsem ho, jestli se mi bude Ponorka zamlouvat celá, tak se po Tajném deníku podívám. Mohla bych pak porovnat různé sondy do nitra (oduševnělého) puberťáka. 

Celkem stran za tento týden: 239.

Jop, jsem ostuda ostudovatá. 
Je to kvůli tomu, že jsem se moc dívala na seriál. Jen jeden.

Asi nemusím říkat, že jsem sledovatele Sběratele kostí. Ono osm řad je osm řad. To nejde rychle. Ale tento týden jsem hodně pokročila. Celkem 43 epizod. Sleduji nyní pátou řadu - 7 díl. A ze Sběratelů jsem se dozvěděla, že poslouchat metal znamená být magor a vrah. Nadsázka. Ale stejně to z toho tak trochu vyznělo. Když si hrajete na superhrdiny, nežijete v naší realitě. A když máte rádi fantasy, tak jste taky magor. A spát splyšovým medvídkem znamená, že jste malé děcko. To je pro mě dobrá zpráva, protože by to znamenalo, že nejsem stará! ... Jo, spím s plyšovým medvědem. Jmenuje se Pan Medvěd. A bojím se ho. Někdy. Pátá řada už mě tolik nebaví. První byla vážně dobrá, druhá také. Pak se to zhoršuje. Ale aspoň se snaží být více vtipní.

A stihla jsem jeden díl seriálu Arrow Byl to díl třetí. Jsem opravdu na začátku. Arrow je patetický. A také jsem si všimla, že hlavní hrdina, když si hraje na superhrdinu, při mluvení chrčí. Pokouší se mluvit drsně. Nejen činy ukazujeme, jak moc drsní jsme. Vzpomněla jsem si na Nolanova Batmana - ten taky děsně chrčel. Jasně, nemusí to znamenat, že se snaží mluvit drsně, ale že se snaží, aby ho pak podle hlasu neodhalili. Ale stejně. 

Celkem zhlédnutých epizod: 44.

Doufám, že bude příští týden více přečtených stran než zhlédnutých epizod. Vtip! 
 

14 komentářů:

  1. 44 dílů? :D Ježiš! To tě to asi hodně baví ;). Já se chci na Sběratele taky začít dívat, ale nejdřív chci zkusit knižní předlohu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak baví. Ale myslím, že teďka už to tak rychle nepůjde. Jinak se to nasčítalo, když byl doma i muž - měli jsme to puštěné od rána do večera. Asi dva dny. Takhle dlouho bych to nevydržela. A asi musím začít sledovat i něco jiného, nebo mě Sběratelé omrzí.
      Nevím, jak moc je seriál podle knížek. Myslím, že ne. Ale také bych se k těm knížkám ráda dostala. Někdy.

      Vymazat
  2. to si toho veľa neprečítala, ale aspoň si toho napozerala veľa. :) ja som o tomto seriáli ani nepočula, no tiež mám rozsledované jedno anime. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím. :( Ale tento týden bude určitě lepší! Musí být lepší! :o)

      Který? Arrow, nebo Sběratelé kostí?
      Anime moc nemusím, viděla jsem akorát Hellsing. (A na něho opravdu nedám dopustit.)

      Vymazat
  3. Aaa..mě první díl od Nancy Gideon . Čistá krev vážně moc bavil. Kniha mi nehorázně sedla. Chystám se na druhý co nevidět, tak doufám, že mi to sedne lépe než tobě.. já si nechci zkazit ideály..:D Mimochodem taky koukám na seriály ted..ono v tom vedru se mi moc číst ani nechce.. koukám na Hart of Dixie :) a když je nová epizoda tak na Truw blood nebo na Teen wolf..Arrow sem sledovat přestala..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čistá krev mě celkem i bavila. Nenáročná knížka. Prostě fajn oddychovka.
      Doufej, já jsem z jejich vztahu už úplně otrávená.
      Hart of Dixie mám v seznamu chci-seriálů, tak uvidím, kdy se kouknu na první díl. Na True Blood se podívám, až budou všechny díly odvysílané. Proč jsi přestala sledovat Arrow? Je to hodně špatný seriál?

      Vymazat
    2. Mě to spíš přestalo bavit s tím, že mi to nepřišlo zajimavý.. asi moc čtu a tohle už mě nedokázalo zaujmout..

      Vymazat
    3. Asi to chápu. Ono mi to nepřijde nijak moc originální. :)

      Vymazat
  4. Tak tenhle seriál znám jen z doslechu, já monentalne jedu v Doctorovi WHO :D ta Ponorka už ME taky kdesi trkla, budu se po ni muset kouknout :) a tenhle týdenní update není špatný nápad! I když kdybych teď meči takového sepisovala já, asi bych vypadala jako silenec :D horké dny na plazi si krátím značně odpocinkovou četbou, kde stránky utíkají ani Nevím jak ;) od minule soboty jsem tu prelouskala skoro 15 knih :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doctor Who... Kamarádi ho sledují, já neviděla ani jeden díl. A v brzké době se nechystám.
      Ponorka je fajn, směju se u toho a líbí se mi i styl.
      Pojď do toho. Pak si můžeš vytvořit graf svého čtení! :o) A 15 knížek za tak krátkou dobu je pěkné číslo! :))

      Vymazat
  5. Cecilko, to jsi teda pěkná ostuda! :P Ale pokud jde o mě, raději nezveřejňuji, kolik stran jsem přečetla, protože tento týden se opravdu, ale opravdu stydím. Věnovala jsem se všemu jinému, jen ne čtení, taky jsem naprosto nic nestíhala.
    A chválím Sběratele kostí, skvělý seriál..:)
    A ještě se musím pozastavit u Pana Medvěda! :D Má naprosto úžasné jméno, chtěla bych fotku..:)) Taky spím s plyšovým medvěděm, jmenuje se Teddy..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem Ostuda s velkým O! Tak moc se stydím!! :)
      Já se za tento týden stydět nebudu. Snad nepovolím. Už teďka mám více stránek než první týden.
      Sběratele jsem teďka přestala sledovat, aby se mi nezprotivili. :D
      Pan Medvěd je už vyfocen, v dalším Knihomolovi bude fotografie zveřejněna. :o)
      Ano, na spaní s medvědy není nic špatného!

      Vymazat
  6. Tak to se budu stydět já..:P Hodně štěstí se čtením, ať to jde líp..:)
    Už se těším na fotku, dávám follow a budu čekat na dalšího knihomola..:)

    http://dominicadroom.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem toho zvládla takřka stejně jako minulý týden - do konce týdne už nemusím číst, týdenní limit je splněn. :)
      Pan Medvěd i já děkujeme za přízeň. :o)

      Vymazat